Πολιτική|05.01.2022 19:31

Ζάκυνθος - Επιστολή μητροπολιτών σε Μητσοτάκη κατά Ακτύπη: «Τρώει με αντιεμβολιαστές» - Τι απαντά ο βουλευτής της ΝΔ

Newsroom

Τα «μαχαίρια» έχουν βγει στη Ζάκυνθο της τελευταίες ώρες ανάμεσα στον εκεί μητροπολίτη και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο μητροπολίτης του νησιού με επιστολή που έστειλε από κοινού με τον μητροπολίτη Δωδώνης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε τον βουλευτή  ότι υπονομεύει τον αγώνα για τον εμβολιασμό των κατοίκων. Ο τοπικός βουλευτής απάντησε και κατηγόρησε τον ιερέα για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Αναλυτικότερα, ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος και ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος κατηγορούν τον γαλάζιο βουλευτή, Διονύση Ακτύπη ότι συντρώγει με ανεμβολίαστες μοναχούς. Αφορμή ήταν οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και έδειχναν τον κ. Ακτύπη να βρίσκεται μαζί με τον εν λόγω μοναχό.

«Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος μάχη για να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς… ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι ιερείς στην επιστολή τους».



Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι έχει στη διάθεσή του το πιστοποιητικό εμβολιασμού του μοναχού με τον οποίο φωτογραφήθηκε και πρόσθεσε ότι κανένας στη Ζάκυνθο δεν γνωρίζει ότι «εκεί υπάρχει κίνημα αντιεμβολιαστών».

Η ανακοίνωση του βουλευτή

«Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος τόσο ως ιατρός όσο και ως βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ στη Ζάκυνθο Διονύσης Ακτύπης.

Ο γαλάζιος βουλευτής ουσιαστικά απαντάει στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από πρόσφατη επίσκεψή του σε δύο μοναστήρια, που όπως αναφέρει η «Αυγή», «με αντιεμβολιαστές μοναχούς επέλεξε να περάσει την πρώτη Κυριακή του χρόνου ο βουλευτής Ζακύνθου της ΝΔ, Διονύσης Ακτύπης» συμπληρώνοντας σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος ότι «ο ίδιος, συνοδευόμενος και από την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κατερίνα Μωθωναίου, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας με το Ευαγγέλιο στο χέρι, βρέθηκε πλάι στους αρνητές μοναχούς, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στους αντιεμβολιατές, τις κρίσιμες ώρες της κορύφωσης της πανδημίας».

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Ζακύνθου, τη θέση υπέρ του εμβολίου την υποστήριξε, μάλιστα, σταθερά σε κάθε στιγμή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου του. «Τόσο σε συνεντεύξεις μου, σε εισηγήσεις μου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοινώσεις μου όσο και στην καθημερινή επαφή που είχα με τους πολίτες του τόπου μου καθιστούσα σαφή θέση μου υπέρ του εμβολιασμού» σημειώνει.

μητροπολίτηςΖάκυνθοςβουλευτήςαντιεμβολιαστέςειδήσεις τώρα