Πολιτική|11.01.2022 13:00

Ρομπέρτα Μετσόλα: H συντηρητική μαλτέζα φαβορί για τη διαδοχή του Νταβίντ Σασόλι

Newsroom

Μετά τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 65 ετών, η μαλτέζα αντιπρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα είναι το πρόσωπο που πιθανότατα θα τον διαδεχτεί στην ηγεσία. 

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες η 42χρονη αναμένεται στις 18 Ιανουαρίου να λάβει το χρίσμα για τα ηνία του Ευρωκοινοβουλίου. 

Λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Νταβίντ Σασόλι η ίδια δήλωσε συντετριμμένη ενώ τον αποχαιρέτησε κάνοντας λόγο για την απώλεια ενός ηγέτη.

«Η Ευρώπη απώλεσε έναν ηγέτη, εγώ ένα φίλο, η δημοκρατία έναν πρωταθλητή», έγραψε η Ρομπέρτα Μετσόλα. 

Στις 24 Νοεμβρίου του 2021, η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη υποψήφια του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ωστόσο την ίδια ώρα η υποψηφιότητα της μαλτέζας υποψήφιας φαίνεται ότι εγείρει αντιδράσεις καθώς πρόκειται για μια πολιτικό με πολύ συντηρητικές θέσεις με χαρακτηριστικότερες τις ακραίες απόψεις της κατά της άμβλωσης. 

Επιπλέον, η στάση της σε ψηφοφορίες που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα έχει προκαλέσει πρόσφατα και την αντίδραση γάλλων ευρωβουλευτων 

Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΝταβίντ ΣασόλιΡομπέρτα Μετσόλαθάνατος