Πολιτική|11.01.2022 21:19

Κεραμέως: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Θα γίνει έρευνα

Newsroom

Την επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταδίκασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία σημείωσε πως η υπόθεση θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε πως, αντιστοίχως, καταδικαστέες είναι και οι «αδιανόητες απειλές» κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, αλλά και κάθε έκνομη ενέργεια που λαμβάνει χώρα στα πανεπιστήμιά μας.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Καταδίκη και από το Πρυτανικό Συμβούλιο

Την επίθεση σε καθηγητή από ομάδα ατόμων καταδικάζει και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού δημόσιου πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 16:20, ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων εισέβαλε με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών που το παρακολουθούσαν.

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού δημόσιου πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και τη παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

ΑΣΟΕΕεπίθεσηκουκουλοφόροιΝίκη Κεραμέωςειδήσεις τώρακαθηγητής