Πολιτική|13.01.2022 13:20

Οικονόμου: Μόλις 2 σχολικά τμήματα έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στοιχεία για το πόσα τμήματα έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Συγεκριμένα ανακοίνωσε ότι μόλις 2 τμήματα έχουν κλείσει» και παράλληλα εξήρε το σχέδιο της κυβέρνησης που είχε «ως αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά και σχετικά ασφαλή». Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι τα διοικητικά πρόστιμα για όσους άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί θα ισχύσουν κανονικά μετά τις 16 Ιανουαρίου, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

Για το Παίδων Πεντέλης, οι γιατροί του οποίου κατήλθαν σε απεργία, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Λειτουργεί κανονικά, θα γίνονται τακτικά ιατρεία, τα χειρουργεία οι επισκέψεις, αλλά  επειδή ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο δύο εφημερίες την εβδομάδα δεν θα γίνονται για τις επόμενες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες και θα υποστηρίζονται από άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία. Σήμερα η κυβέρνηση διά του υπουργού υγείας ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ιατρών, καθώς θα παρεμποδίσει τον εμβολιασμό. Αναμένουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Για την προκλητική δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ εναντίον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σημείωσε: «Τα ιστορικά γεγονότα είναι πολύ συγκεκριμένα, Οι εγκληματικές και δολοφονικές συμπεριφορές, οι γενοκτονίες είναι πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν χαρακτηριστεί έτσι όχι μόνο από τη χώρα μας αλλά και από άλλες χώρες. Η Ιστορία ούτε παραχαράσσεται αλλά πολύ περισσότερο ούτε διαγράφεται».

Για την κλήση του Κ. Βαξεβάνη από τη Δικαιοσύνη, τόνισε πως «η κλήση του κύριου Βαξεβάνη να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά πολύ σοβαρών  πράξεων έγινε κατόπιν δικαστικής πρωτοβουλίας και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο δικαιοσύνης στο επίπεδο του Αρείου Πάγου. Η δικαιοσύνη στην χώρα μας είναι ανεξάρτητη, όποιος μας κατηγορεί για διαφορετικά πράγματα προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι δεν βρισκόμαστε στην περίοδο προσπάθειας χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Ο κ. Βαξεβάνης οφείλει να απαντήσει  χωρίς μισόλογα αν θεωρεί ότι ο Άρειος Πάγος στη χώρα μας υποκινείται, χειραγωγείται και δε λειτουργεί ανεξάρτητα».

Γιάννης ΟικονόμουΚορονοϊόςκυβερνητικός εκπρόσωποςυποχρεωτικός εμβολιασμόςειδήσεις τώρα