Πολιτική|17.01.2022 07:15

ΣΥΡΙΖΑ: Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι η δίωξη κατά Βαξεβάνη

Βούλα Κεχαγιά

Το στίγμα της τακτικής του απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη -την οποία μάλιστα αποκαλεί καθεστώς- έδωσε με το πρώτο του άρθρο για το 2022 ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “έκλεισε” την προηγούμενη χρονιά -στο τέλος της οποίας ζήτησε και την προκήρυξη εκλογών- με άρθρο του στην ΕφΣυν τονίζοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν μία μεγάλη ατυχία για τη χώρα, ειδικότερα την περίοδο της πανδημίας και με μία παράλληλη πανδημία που λειτούργησε ως επιταχυντής της κρίσης γι’ αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι πια επιβεβλημένη ως αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από το διαρκή εφιάλτη.

Χθες με αφορμή την άσκηση δίωξης κατά του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για κακουργηματικές κατηγορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αρθρογράφησε στο Documento χρησιμοποιώντας ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική κανονικότητα και περιστολή της Δημοκρατίας δίνοντας έμφαση στα θέματα διαφθοράς και καταδίωξης όλων όσοι την αποκαλύπτουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “διάνθισε” όλο του το άρθρο με βαρείς χαρακτηρισμούς για το “καθεστώς Μητσοτάκη” εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως η ενέργεια αυτή εις βάρος του δημοσιογράφου εξαιτίας των αποκαλύψεών του για το σκάνδαλο της Novartis σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο άρθρο του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεκτείνεται και σε άλλα ζητήματα πέραν της διαφθοράς και της προσπάθειας “εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης” και αναφέρεται τόσο στην προσπάθεια εξαγοράς μέσων ενημέρωσης με λίστες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι -όπως λέει- καθώς και στο bullying που υφίσταται κάθε ελεύθερη φωνή. Κι αυτό, για να επισημάνει πως όλα αυτά είναι εμφανή σημάδια της αδυναμίας της κυβέρνησης για την “εγκληματική πολιτική” τόσο απέναντι στην πανδημία και το κύμα της ακρίβειας όσο και απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Γίνεται σαφές ότι για τον Αλέξη Τσίπρα η δίωξη κατά του Βαξεβάνη αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς όπως αναφέρει και στο άρθρο του αποτελεί “ένα ακραίο μείγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν, επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, τη χώρα, για όλους μας.

Ως εκ τούτου επαναλαμβάνει ότι ήρθε η ώρα να πέσουν οι τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και για μία νέα αρχή παροτρύνοντας για μία ακόμη φορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της πολιτικής αλλαγής στα χέρια τους.

DocumentoΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΚώστας ΒαξεβάνηςΣΥΡΙΖΑκυβέρνησηΚυριάκος Μητσοτάκης