Πολιτική|19.01.2022 11:43

Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Βασικότερο πρόβλημα πλέον η ακρίβεια

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι πλέον το κυρίαρχο πρόβλημα των πολιτών καθώς η ακρίβεια έχει περάσει πλέον στην πρώτη θέση.

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, το 61% των πολιτών χαρακτηρίζει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με τη διανομή δωρεάν συνταγογραφούμενων PCR και rapid test, κάτι που δείχνει ότι η μείωση στο πλαφόν των PCR δεν θεωρείται αρκετό μέτρο από τους πολίτες. Μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς που συμφωνούν είναι και το 77% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Για το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων μετά την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού, μόλις ένας στους τρεις συμμετέχοντες συμφωνεί με την παραμονή του πρωτοκόλλου το οποίο ορίζει ότι πρέπει να νοσούν με κορονοϊό περισσότερα από τα μισά παιδιά για να κλείσει ένα τμήμα. Οι υπόλοιποι θεωρούν ότι ένα τμήμα θα πρέπει να κλείνει με λιγότερα κρούσματα. Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA.

Νέα ΔημοκρατίαΚορονοϊόςακρίβειαδημοσκόπηση