Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση «τιμωρεί» με μείωση μισθού τους γονείς γιατί το παιδί τους κόλλησε κορονοϊό
Newsroom«Πιστή στο αντεργατικό της μένος και εν μέσω έκρηξης ακρίβειας, με διάταξη του κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τιμωρεί με μείωση μισθού 50% όσους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους», τονίζει σε τηλεοπτική δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.
«Τους τιμωρεί δηλαδή γιατί το παιδί τους κόλλησε επειδή ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τα σχολεία όπως τα έκλεισε», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων ζητάμε το αυτονόητο: άδειες ειδικού για τους εργαζόμενους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από covid».
«Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, μετά από 40.000 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες, η κυβέρνηση κάνει το αδιανόητο», συμπληρώνει.
Συνεχίζοντας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους γονείς να πάνε στις δουλειές τους, ακόμα και αν νοσεί το παιδί τους, και ας υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω ακραίας διασποράς στους χώρους εργασίας».
«Ο όρος "εγκληματική" περιγράφει απόλυτα τη διαχείριση της πανδημίας από τον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.
- IRIS: Το 2027 μπαίνει και στις επιχειρήσεις - Το επόμενο μεγάλο βήμα
- Marfin: Τι περιμένουν να απαντήσει η 46χρονη που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ - Ακόμα και αύριο η ερυθρά αγγελία
- Θρήνος για πρώην μπασκετμπολίστα: Νεκρός από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια τουρνουά στη Νέα Υόρκη
- Περιορίστηκε η φωτιά σε κτίριο του θεάτρου Badminton στο Πάρκο Γουδή - Οι πυκνοί καπνοί πάνω από την Αθήνα και το «112»