Πολιτική|20.01.2022 15:47

Παρουσιάστηκε το Eteron - Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή

Newsroom

Ως κόμβο προοδευτικής σκέψης και ως πομπό ενημέρωσης και διάχυσης γνώσης στην προσπάθεια για κοινωνική αλλαγή που συμβαίνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιέγραψε το Eretron, ένα νέο Ινστιτούτο για την έρευνα ο επικεφαλής και διευθυντής του, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το Eretron-μη κερδοσκοπικός οργανισμός- συστάθηκε πριν από περίπου 7 μήνες όμως επισήμως έκανε σήμερα την πρώτη του εμφάνιση σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην οποία και περιγράφηκαν οι στόχοι του και η συνολικότερη φυσιογνωμία του. (eteron.org)

To Eteron που έχει ήδη συνεργασία με πολλά Ινστιτούτα του εξωτερικού θα ασχολείται μέσω της έρευνας με projects που αφορούν την κοινωνία. Τα τρία πρώτα projects όπως τα παρουσίασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αφορούν :

α. την στεγαστική επισφάλεια, θέμα που επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα υψηλά ενοίκια σε συνθήκες ακρίβειας στα μεγάλα αστικά κέντρα και την Αθήνα

β. το Genz-voice on, ένα θέμα που απασχολεί συνολικότερα την κοινωνία καθώς ασχολείται με τη διερεύνηση των στάσεων νεαρών ατόμων ηλικιών μεταξύ 15-25 ετών και της διαμόρφωσης της κοινωνικής τους συνείδης, καθώς επί της ουσίας αποτελούν το “μαύρο κουτί” της ελληνικής κοινωνίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γενιάς Gen Z και

γ. την οικονομική δικαιοσύνη, ένα πρόγραμμα που διερευνά την πραγματικότητα σε σχέση με την οικονομική πολιτική αλλά και τις εναλλακτικές προσεγγίσεις και δυνατότητες αλλά και τη στάση των Ελλήνων γύρω από θέματα αξιών.

Η συγκεκριμένη έρευνα όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης