Πολιτική|21.01.2022 07:42

ΚΙΝΑΛ: Η γενιά των 40ρηδων παίρνει τα ηνία

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Θα τιμήσω την εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία». Αυτή ήταν πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, τη νύχτα όπου κέρδισε στον δεύτερο γύρο τον Γιώργο Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο επικεφαλής του κόμματος έκανε πράξη την δέσμευσή του για ανανέωση, καθώς και με την… βούλα οι 40ρηδες ανέλαβαν τα ηνία! Με πρώτο τον νέο εκπρόσωπο Τύπου, τον Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος εκπροσωπεί την συγκεκριμένη γενιά και μάλιστα αναδείχτηκε από την Φώφη Γεννηματά, η οποία του εμπιστεύτηκε την θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Μάντζος, γεννηθείς το 1982, θεωρείται ένα από τα πλέον αξιόλογα στελέχη που διαθέτει το κόμμα, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Βουλή κατάφερε να κρατήσει τις (λεπτές εκείνη την περίοδο) ισορροπίες, δίχως να δημιουργηθούν… ζητήματα.

Από τα νέα στελέχη που θέλει να αναδείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Αναστασία Σιμητροπούλου, η οποία ανήκει και εκείνη στη γενιά των 40ρηδων του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, η κυρία Σιμητροπούλου εκτός από το δικό της δικηγορικό γραφείο, είναι και αντιδήμαρχος στο Δήμο Αλίμου.

Τη νευραλγική θέση της διευθύντριας του Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής ανέλαβε η Έλενα Αναστασίου. Αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο κόμμα, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ και τον Ν. Ανδρουλάκη ενώ θεωρείται εκ των στενότερων συνεργατών του.

Επίσης ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει η Μάρα Κουκουδάκη. Η 39 ετών κυρία Κουκουδάκη εισάγει ουσιαστικά τον όρο… ΗR (Human Resources) στα κόμματα, καθώς αναλαμβάνει να είναι υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού. Πρόκειται για μια εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς βρίσκεται στο πλευρό του αρκετά χρόνια και μάλιστα θεωρείται ότι ανήκει στον στενό πυρήνα του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο μοναδικός άνω των… 40 είναι ο υπεύθυνος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλης Αργύρης. Κι αυτό διότι, ο κ. Ανδρουλάκης θεώρησε ότι θα έπρεπε να τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση ένα στέλεχος που γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος.

Εν κατακλείδι είναι εμφανής η προσπάθεια της ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει σε μια σημαντική ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό. Μάλιστα, ακόμα δύο νέα πρόσωπα, ο Α. Σπυρόπουλος και ο Σ. Ξεκαλάκης, δεν έχουν (ακόμα) χαρτοφυλάκια και θεωρείται βέβαιο ότι θα αξιοποιηθούν στο μέλλον. Ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται, εξάλλου, αποφασισμένος να δώσει ένα διαφορετικό στίγμα, κάνοντας πράξη όσα από την πρώτη στιγμή είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του ιστορικού κόμματος.

ΚΙΝΑΛΚίνημα ΑλλαγήςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα