Πολιτική|24.01.2022 14:00

Κακοκαιρία Ελπίς: Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προς την κυβέρνηση για ελλείψεις στον κρατικό σχεδιασμό

Newsroom

Για τρομερές ελλείψεις στον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο οποίος ετοιμαζόταν αρκετές ημέρες για το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας Ελπίς κάνει λόγο η αντιπολίτευση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι μετά από τις πρώτες ώρες χιονόπτωσης και το μόνο που έκανε η Πολιτική Προστασία είναι να στείλει μήνυμα στους πολίτες.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για άπραγη κυβέρνηση και τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού. 

Παράλληλα το ΚΚΕ καταγγέλλει μεγάλες έλειψες στον κρατικό μηχανισμό και σημειώνει ότι οι χιονοπτώσεις πλέον ονομάζονται «ακραία φαινόμενα» και γίνονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην «ατομική ευθύνη».

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 σχολιάζει ότι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι κλείνουν με τα πρώτα χιόνια καθώς οι ιδιώτες στους οποίους παραχωρήθηκαν με «τυμπανοκρουσίες, μειώνουν το κόστος τους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι εντυπωσιακό, αλλά μετά από πέντε ημέρες προειδοποιήσεων και υποτιθέμενης προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού, στις πρώτες ώρες χιονόπτωσης έχουν ήδη κλείσει ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός της πρωτεύουσας.
Προφανώς το δόγμα Μητσοτάκη για τη πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών.

Πέραν τούτου ουδέν και η ευθύνη και πάλι ατομική.

ΚΙΝΑΛ: Καλούμε την Κυβέρνηση να μην παρακολουθεί άπραγη

Αν και ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η κακοκαιρία θα ήταν σφοδρή και θα έπληττε όλο το Λεκανοπέδιο, και παρά την περσινή ανάλογη εμπειρία, ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε συστάσεις και άκαρπες συσκέψεις. Αφήνει σήμερα την Αυτοδιοίκηση μόνη της, με όσα μέσα διαθέτει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται εγκλωβισμένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες ακόμη. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών, αλλά της ευθύνης. Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα και να μην παρακολουθεί άπραγη.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται "ακραία" και "πρωτόγνωρα, αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην "ατομική ευθύνη".

Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Κι όμως, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας κλείνουν με τα πρώτα χιόνια, καθώς μειώνουν το κόστος τους οι ολιγάρχες του "καλού καιρού" στους οποίους εκχωρήθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με τυμπανοκρουσίες τότε περί αποτελεσματικότητας του ιδιωτικού τομέα.

ΣΥΡΙΖΑχιόνιαειδήσεις τώρακακοκαιρίαΚΚΕκακοκαιρία Ελπίδακαιρός