Πολιτική|24.01.2022 14:24

Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο

Σοφία Φασουλάκη

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που παρέμενε ανοιχτή στην υπόθεση της Novartis για τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Αντιθέτως, για τον Αδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο Υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.

Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη μόνο για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.

Δημητρακόπουλος: Δεν τέλεσε κανένα αδίκημα ο Γεωργιάδης - Απόλυτα αναξιόπιστοι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Μετά από τέσσερα χρόνια προκαταρκτικής εξέτασης, όπου την εκκρεμή δικογραφία εξονυχιστικά ερεύνησαν 7 εισαγγελείς πλημμελειοδικών και εφετών, η Δικαιοσύνη θεσμικά μίλησε και έθεσε στο αρχείο την υπόθεση, επειδή ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης δεν τέλεσε κανένα αδίκημα.

Μετά από 33 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας νομιμοποιούμαι να υποστηρίξω ότι ευτυχώς στο δικαιικό μας σύστημα οι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο, ταυτότητα και αποδείξεις είναι απόλυτα αναξιόπιστοι».

Novartisειδήσεις τώραΔημήτρης ΑβραμόπουλοςΑνδρέας ΛοβέρδοςΆδωνις Γεωργιάδης