Πολιτική|02.02.2019 12:18

Παρασκήνιο: Κρίσεις στην Πυροσβεστική στη σκιά της καταστροφής στο Μάτι

Αντώνης Γκιόκας

Στη σκιά της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και των τυχόν επερχόµενων ποινικών διώξεων σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής, πραγµατοποιήθηκαν χθες οι τακτικές κρίσεις των ανώτατων αξιωµατικών της Πυροσβεστικής.

Χθες, αποστρατεύτηκαν δύο ανώτατοι αξιωµατικοί που είχαν ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στο Μάτι, όπως και ο γνωστός συνδικαλιστής του ΠΣ, Φίλιππος Παντελεάκος, µε πολλά χρόνια εµπειρίας στο Σώµα, τόσο σε µάχιµες όσο και σε επιτελικές θέσεις.

∆ιατηρητέος κρίθηκε ο επίσης γνωστός συνδικαλιστής κ. Γιάννης Σταµούλης, ο οποίος είναι και συγγραφέας βιβλίου για τις µεγάλες φωτιές του 2007 στην Ηλεία. Οι δύο υπαρχηγοί του ΠΣ, ∆ηµοσθένης Αναγνωστάκης και Κωνσταντίνος Γιόβας, είδαν τον δρόµο της αποστρατείας, ενώ τη θέση τους πήραν οι αντιστράτηγοι Στέφανος Κολοκούρης και Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Όσον αφορά στον αρχηγό του Σώµατος, προκρίθηκε η λύση της παραµονής του νυν αρχηγού, Βασίλη Ματθαιόπουλου, ο οποίος ανέλαβε από το περασµένο καλοκαίρι το δύσκολο έργο της «οµαλής µετάβασης» της Πυροσβεστικής στη «µετά Μάτι» εποχή.

Ενηµερωµένες πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι κανείς δεν µπορεί να προβλέψει τι θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του Σώµατος για το µέλλον του σε περίπτωση που το επόµενο διάστηµα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για τους χειρισµούς του στη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Την περίοδο εκείνη ήταν υπαρχηγός επιχειρήσεων του ΠΣ και ανέλαβε αρχηγός µετά την αποστρατεία του τέως αρχηγού, Σωτήρη Τερζούδη, ο οποίος καρατοµήθηκε µετά την τραγωδία.

* Δημοσιεύθηκε στη στήλη «Κοίτα να δεις»

Μάτιπυροσβεστική