Πολιτική|25.01.2022 12:40

Live streaming οι ανακοινώσεις για τις διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας Ελπίς

Newsroom

Ενημέρωση για τις διακοπές ρεύματος, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς έκανε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ. «Εκτιμάται πως η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί, μέχρι το βράδυ δήλωσε ο κ. Σκρέκας» που παρατήρησε πως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, τα προβλήματα ήταν σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την κακοκαιρία Μήδεια.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, στην κορύφωση του φαινομένου, από τις 2.500 γραμμές μέσης τάσης του δικτύου υπήρξαν βλάβες σε 79 γραμμές που περιορίστηκαν σε 45 τις πρώτες πρωινές ωρες. «Έχουν επισκευαστεί επιπλέον 8 γραμμές μέσης τάσης και παράλληλα εντατικές εργασίες γίνονται στις υπόλοιπες 3, τμήματα των οποίων έχουν ηλεκτροδοτηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται λόγω της δυσκολίας πρόσβασης. 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ υπογράμμισε ότι στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 

Συγκεκριμένα τόνισε πως στη βόρεια Εύβοια είναι χωρίς ρεύμα 6 οικισμοί και στη νότια 15, ενώ σε ό,τι αφορά στην Αττική τα προβλήματα εντοπίζονται σε 37 γραμμές στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Καλέντζι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα. Όπως τονίστηκε, ήδη έχει αποκατασταθεί το 50% των βλαβών που έχουν αναφερθεί στον Διαχειριστή.

Σημειώνεται ότι συμπληρωματική ενημέρωση για θα υπάρξει ξανά στις 6 το απόγευμα καθώς και στις 11 το βράδυ.

ΔΕΔΔΗΕδιακοπές ρεύματοςΚώστας Σκρέκαςειδήσεις τώραΚακοκαιρία Ελπίς