Πολιτική|25.01.2022 14:03

Κακοκαιρία Ελπίς: Τα 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα στην Αττική Οδό και η ενδεχόμενη αγωγή από το κράτος

Αλέξανδρος Διαμάντης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τεράστια προβλήματα, κυρίως στην Αττική οδό αλλά και σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας, δημιούργησε η πυκνή χιονόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς, με τον κρατικό μηχανισμό να εμφανίζει… δυσλειτουργίες, μολονότι η ένταση των φαινομένων ήταν γνωστή εδώ και μερικές ημέρες.

Ευθύνες στην Αττική Οδό από την κυβέρνηση

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας αυτοκίνητα και οδηγοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην πιο σημαντική αρτηρία της Αττικής, την Αττική Οδό με την  κυβέρνηση να «ψάχνει» το γιατί και το πως. Ήδη ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία του με τους ιθύνοντες της Αττικής Οδού ζήτησε και πήρε να αποζημιωθούν οι εγκλωβισμένοι, όμως στο Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο αγωγής κατά της εταιρείας παραμένει ακόμα στο τραπέζι. «Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Αττικής Οδού. Είχαν εγγυηθεί ότι ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός. Είχαν πει ότι διαθέτουν συγκεκριμένα μηχανήματα για να διαχειριστούν την κατάσταση και τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα καταλογιστούν οι ευθύνες στην Αττική Οδό και θα υπάρξουν συνέπειες», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Open, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει πιθανότατα ευθύνες. 

Αναβρασμός και στη ΝΔ

Την ίδια ώρα, όμως, ήδη ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναζητούν πολιτικές ευθύνες. O αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μάλιστα, άφησε αιχμές για τον κ. Στυλιανίδη λέγοντας ότι , «η ενημέρωση που άκουσα από τον νεοτοποθετηθέντα, σχετικά με άλλους, κ. Στυλιανίδη και τους υπόλοιπους, ήταν μια ενημέρωση απλή, την οποία είχα ακούσει προηγουμένως από τα κανάλια».

Ο ίδιος, δε, υπογράμμισε με νόημα ότι «με νηφαλιότητα θα περιμένουμε την πλήρη ενημέρωση και αυτός που πρέπει (Πρωθυπουργός) θα λάβει τις αποφάσεις. Είμαι σίγουρος, γιατί του έχω εμπιστοσύνη, ότι θα το κάνει». Στην ίδια συνέντευξη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αισθάνεται λύπη και ντροπή για όσα συνέβησαν κυρίως στην Αττική οδό, ζητώντας συγγνώμη από τους αποκλεισμένους πολίτες. 

Η Αττική Οδός 

Βέβαιο θεωρείται ότι το ζήτημα θα έχει και… συνέχεια ενώ πιθανότατα θα έρθει και στη Βουλή, μέσω κάποιας κοινοβουλευτικής ερώτησης. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σε περίπου τρία χρόνια λήγει και η σύμβαση με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση και θα πρέπει να βρεθεί νέος πλειοδότης. Συνεπώς καθίσταται σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα κληθεί και πολιτικά μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, την στιγμή που η αντιπολίτευση ήδη ζητά την απόδοση ευθυνών κι όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών. 

Αττική Οδόςειδήσεις τώρακακοκαιρίαΓιάννης ΟικονόμουΚακοκαιρία Ελπίς