Πολιτική|28.01.2022 19:51

Βουλή: Πρώτα πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση - Ένταση στην πρόταση δυσπιστίας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι δύο πρώτοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν τον λόγο, κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει ενώ υπογράμμισε ότι «ζούμε σε τρεις μέρες μέσα στα συντρίμμια του επιτελικού Κράτους».

«Ο κύριος Μητσοτάκης άφαντος από την περασμένη Παρασκευή. Οι επιτελείς του υπουργείου όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειριστούν μία προαναγγελθείσα και σε καμία περίπτωση όπως ισχυρίστηκαν πρωτοφανή κακοκαιρία, όχι μόνο εξαφανίστηκαν όχι μόνο δεν παραδέχθηκαν και δεν αναγνώρισαν λάθη και ολιγωρίες και αδράνειες, αλλά επιχειρούν να φορτώσουν τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό τους στην Αττική οδό στους πολίτες στην Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία η οποία βγήκε και σας εξευτέλισε κανονικά λέγοντας ότι η κακοκαιρία έχει προβλεφτεί μέχρι και ως προς την ώρα», υπογράμμισε. Ο ίδιος αναφερόμενος στην πανδημία, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει φτάσει στο «τραγικό σημείο» να έχουμε διπλάσιο αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμό από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ερωτήματα και σε ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα αιχμές άφησε και προς το Κίνημα Αλλαγής διερωτώμενος εάν οι βουλευτές του αναγνωρίζουν οτι υπάρχει μια αντίφαση από την μια να υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας και από την άλλη να λέει «όχι» στις εκλογές. «Δεν μπορεί να πατάτε σε δύο βάρκες είναι αναγκαίο να πάρετε πολιτική θέση, εκτός αν το πίσω μέρος του μυαλού κάποιων ένα άλλο σενάριο με αντίστοιχα σενάρια που έζησε η χώρα το 2010 με την κυβέρνηση Παπαδήμου να προκύψει μία άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή με την παράκαμψη της λαϊκής εντολής», συνέχισε.

Η απάντηση Μπούγα

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας τόνισε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για κίνηση πανικού και απελπισίας. «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν να περιμένουνε τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση είναι μαι εξαιρετική ευκαιρία να υπενθυμίσουμε τι κάναμε στην κυβερνητική δράση να περιγράψουμε όσα σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή θα πάρει την απάντηση του στις επόμενες εκλογές θα πάρει την απάντησή του από τον Ελληνικό λαό», σημείωσε ο ίδιος, ενώ θύμισε τις «θεσμικές εκτροπές» επί ΣΥΡΙΖΑ: «Από την μια πλευρά η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και από την άλλη ακόρεστη δίψα για εξουσία τον οδήγησαν σε θεσμικές εκτροπές Μια ομάδα με ιθύνονται νου τον ΠΑΠ έστησε μια πρωτοφανή σκευωρία για να οδηγήσουν κατηγορούμενος 10 πολιτικούς. Όφειλαν να ζητήσουν συγγνώμη από τα θύματά τους».

ΒουλήΔημήτρης Τζανακόπουλοςπρόταση μομφήςειδήσεις τώραΓιάννης Μπούγας