Πολιτική|28.01.2022 20:44

Θεοδωρικάκος: Η Αττική Οδός μας διαβεβαίωνε ότι μπορεί να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια νέα πτυχή του ζητήματος της Αττικής Οδού, όπου χιλιάδες οδηγοί αποκλείστηκαν ενώ μαινόταν η κακοκαιρία Ελπίς, έφερε στο φως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι στις συσκέψεις που έλαβαν χώρα πριν την επέλαση του χιονιά, η παραχωρησιούχος εταιρεία διαβεβαίωσε τις αρμόδιες αρχές ότι μπορεί να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό.

«Μας διαβεβαίωνε κατ’ επανάληψη (σ.σ. η Αττική Οδός) ότι έχει την δυνατότητα να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο. Εάν κάποιος γνώριζε ότι η Αττική Οδός θα έκλεινε θα έπρεπε να πάρει άλλες αποφάσεις για το αν θα έπρεπε να μείνει κλειστή η Αθήνα και το λεκανοπέδιο», είπε αρχικά και συνέχισε: «Η σαφέστατη αυτή διαβεβαίωση και η εμπιστοσύνη της εταιρείας πως θα μείνει ανοιχτός ο δρόμος δεν θα μπορούσε να οδηγήσει οποιονδήποτε στην υποχρέωση να κλείσει έναν δρόμο όταν ιδιωτική εταιρεία διαβεβαιώνει για το ακριβώς αντίθετο».

Θεοδωρικάκος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είπατε ούτε μία λέξη για τις ευθύνες της εταιρείας

Ο κ. Θεοδωρικάκος νωρίτερα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε οκτώ ανακοινώσεις για ό,τι έγινε στην Αττική Οδό και στο λεκανοπέδιο και δε βρήκατε κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε μία λέξη να πείτε για τις ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται τον δρόμο».

Απέδωσε την πρόταση μομφής σε δημοκοπική πτώση

Την ίδια ώρα, χρέωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην δημοσκοπική του πτώση. «Κινδυνεύετε να βρεθείτε στην τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν και σε αυτό βοηθάει η απλή αναλογική που εσείς ψηφίσατε. Κάπως έτσι καταφεύγετε σε αυτή την πρωτοβουλία. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να πιστεύει ότι εκεί δεν τα πήγε καλά η κυβέρνηση, θα πήγαινε καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε.

Ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε στην κακοκαιρία

Πάντως, ομολόγησε ότι ο μηχανισμός δεν λειτουργήσει καλά. Είπε συγκεκριμένα: « Ο πήχης για αυτή την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι του ΣυΡιζΑ. Η αλήθεια είναι ότι στην πρόσφατη κακοκαιρία ο μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Ελλάδα όπως και ολόκληρη η υφήλιος δοκιμάζεται από την κλιματική κρίση πολύ σωστά πρωθυπουργός διαπίστωσε αυτό το ζήτημα και πριν τεσσεράμισι μήνες δημιούργησε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Ασφαλώς υπάρχει ανάγκη καλύτερου συντονισμού και ο καθένας πρέπει να ανταπεξέλθει στις ευθύνες και τα καθήκοντα που έχει».

Η Αστυνομία λειτούργησε παραδειγματικά

Από την πλευρά του, ωστόσο, σημείωσε ότι η Αστυνομία λειτούργησε παραδειγματικά. Όπως είπε στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού ενεργοποιήθηκαν 7000 αστυνομικοί ενώ όταν την Δευτέρα διαμορφώθηκε μια έκτακτη κατάσταση, η Ελληνική Αστυνομία εκτός πρωτοκόλλου σε συνεννόηση με το γραφείο του πρωθυπουργού και με το υπουργείο πολιτικής προστασίας κινητοποιήθηκε αμέσως όπως και στρατός.

«Η ΕΛΑΣ έσωσε 2.200 ανθρώπους με πρωτοφανή αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Αστυνομικοί, πήραν παιδιά στην πλάτη τους, πήραν ανθρώπους τρίτης ηλικίας στην αγκαλιά τους και περπάτησαν χιλιόμετρα μέσα στο χιόνι και ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που ετέθη σε πραγματικό κίνδυνο η ζωή του», είπε κλείνοντας.

Τάκης Θεοδωρικάκοςειδήσεις τώραΒουλήπρόταση μομφήςΚακοκαιρία ΕλπίςΑττική Οδόςκακοκαιρία