Πολιτική|28.01.2022 22:12

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι αλάνθαστη ειδικά σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι είναι αλάνθαστη και πολύ περισσότερο όσον αφορά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής με αφορμή την διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίς, τονίζοντας όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας για άλλους λόγους!

Κάνατε πρόταση μομφής επειδή πηγαίνετε από το κακό στο χειρότερο

«Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας. Οι βασικοί λόγοι που κάνετε την πρόταση μομφής, είναι γιατί πηγαίνετε από το κακό στο χειρότερο. Αλλά αυτή ακριβώς η πρόταση μομφής, θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το δικό μας έργο, με τα όποια λάθη, και τους δικούς σας ερασιτεχνισμούς και επικίνδυνες επιλογές», είπε χαρακτηριστικά και σταχυολόγησε τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης.

«Μας κάνετε πρόταση μομφής, προφανώς, επειδή το εισόδημα εργαζομένου που αμείβεται με κατώτατο μισθό, χάρη στις φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στη μικρή αύξηση 2% του κατώτατου μισθού, αυξάνεται από 305 έως 534 ευρώ ετησίως, μια αύξηση 4-5,5% στο εισόδημά του.

Μας κάνετε πρόταση μομφής επειδή ετοιμάζουμε από το Μάιο μία νέα, σημαντική αύξηση για τον κατώτατο μισθό και για τους χαμηλόμισθους. Που θα τσαλακώσει ακόμη περισσότερο τη μονοπώληση της κοινωνικής ευαισθησίας από τη δική σας πλευρά!», τόνισε μεταξύ άλλων ενώ επανερχόμενος στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ζήτησε μια συγγνώμη σε αντίθεσή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον εμείς ζητήσαμε συγγνώμη

«Η ίδια η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε, υπενθυμίζει αυτόματα τη διαχείρισή σας τόσο στη Μάνδρα όσο και στο Μάτι. Με τους 124 νεκρούς ! Όλα αυτά δεν διαγράφονται. Και προκύπτουν εντονότερα μπροστά σε όλους, με τον ίδιο τον αλαζονικό σας λόγο. Εμείς τουλάχιστον, είχαμε το θάρρος να ζητήσουμε μία συγγνώμη !», είπε με νόημα.

Βουλήπρόταση μομφήςΚακοκαιρία Ελπίςκακοκαιρίαειδήσεις τώραΚωστής Χατζηδάκης