Πολιτική|30.01.2022 17:16

Βαρουφάκης: Ναι στην ψήφο δυσπιστίας κατά της «Μητσοτάκης Α.Ε»

Newsroom

«Αυτή την ώρα, που καταψηφίζουμε την «Μητσοτάκης Α.Ε.», καλούμε όλες και όλους ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας σε παλλαϊκή συμπόρευση κατά της ολιγαρχίας .Ναι, λοιπόν Ψήφος Δυσπιστίας απόψε στην «Μητσοτάκης Α.Ε.» αλλά και μομφής σε κάθε Κυβέρνηση της ολιγαρχίας χωρίς σύνορα». Αυτό τόνισε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ζούμε μέρες κατάρρευσης ενός μεγάλου ψέματος, καθώς όπως είπε ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια ανέδειξαν αυτό το μεγάλο ψέμα ότι, δήθεν, ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα και το κράτος δήθεν τον εποπτεύει.

«Η αποψινή μομφή μας στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό μπορεί να μην τους ρίξει σήμερα αλλά, τουλάχιστον, θα συνεισφέρει στην κατεδάφιση αυτού του μεγάλου ψέματος. Ούτε τα κάνει καλύτερα ο ιδιωτικός τομέας, ούτε και μπορεί αυτό το εξαρτημένο, απαξιωμένο, δέσμιο κράτος να εποπτεύσει τον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη στο όνομα της αγοράς που δολοφονήσατε, χτίζετε χρόνια τώρα το αποτρόπαιο ολιγαρχικό κράτος: «Αυτοκινητόδρομους, ηλεκτρική ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, νερό όλους δηλαδή τους νευραλγικούς τομείς στους οποίους εξ ορισμού δεν υπάρχει αγορά, τους «παραχωρείτε», δηλαδή τους ξεπουλάτε στο όνομα της αγοράς, όχι σε επιχειρηματίες, αλλά σε κρατικοδίαιτους εισοδηματίες!Όσο ο καιρός είναι καλός, οι εκμεταλλευτές των αυτοκινητόδρομων επιδίδονται υποδειγματικά στο να εισπράττουν διόδια, διόδια, διόδια», επισήμανε.

Γιάνης ΒαρουφάκηςΜέΡΑ25Βουλή