Πολιτική|30.01.2022 18:43

Live streaming: Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή πριν την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Newsroom

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την ομιλία του πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, την οποία ο ίδιος υπέβαλε κατά της κυβέρνησης. «Έχετε τελειώσει πολιτικά, γιατί δεν πάτε σε εκλογές αφού είστε σίγουρος;», σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ζητήματα εφ' όλης της ύλης. Αναφέρθηκε στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς» από την κυβέρνηση , στην διαχείριση της πανδημία του κορονοϊού και τον μεγάλο αριθμό των νεκρών ενώ σημείωσε ότι «ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση ήταν ο κ. Φουρθιώτης». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι «μισεί το κράτος». «Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. Εσείς είστε με τα συμφέροντα των λίγων και μισείτε το κράτος και εμείς είμαστε με τα συμφέροντα των πολλών και πιστεύουμε σε ένα ανθρώπινο κράτος».

 

Πού ήταν οι γνώσεις σας στην κακοκαιρία; Θάφτηκαν στο χιόνι, όπως στις πλημμύρες και στις φωτιές με τα δύο μποφόρ. Πού ήταν το 112; Πού ήταν το κράτος όλες αυτές τις ώρες; Ακόμα και στρατός την Τρίτη το πρωί, έλαβε εντολή να συγκεντρωθεί στις έξοδο 10 της Αττικής Οδού για να πάρουν πλάνα τα κανάλια. Ντροπή πια!

Χρωστάτε 23.275 συγγνώμη για τους θανάτους - Κάνατε τις ζωές στο Μάτι εκλογικό σκαλί

«Δεν χρωστάτε μία συγγνώμη. Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες στις οικογένειες που έχασαν μέσα στην πανδημία τους ανθρώπους τους, γιατί επιλέξατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Χρωστάτε συγγνώμη σε γιατρούς και νοσηλευτές που αφήσατε μόνους χωρίς όπλα για να νικήσουν τον θάνατο. Χρωστάτε μία συγγνώμη σε όσους εξαπατήσατε. Χρωστάτε τέλος 103 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε άνθρωπο στο Μάτι, γιατί κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πιο έντιμη που γνώρισε ο τόπος μετά την αντιπολίτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η πιο έντιμη και καθαρή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπο από την αντιπολίτευση και μετά». «Η δεύτερη μεγάλη διαφορά μας είναι στο πεδίο της ηθικής. Βγάλαμε την χώρα από τη χρεοκοπία στην οποία εσείς την οδηγήσατε μέσα από τις πελατειακές σχέσεις και τον νεποτισμό. Μας φορτώσατε την επιτροπεία και το ΔΝΤ και όταν εμείς κάναμε την προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, εσείς φωνάζατε “Γερούν Γερά” και “ Πάρτε τα λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες”», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και ενώ βγάλαμε τη χώρα από τον βούρκο της χρεωκοπίας ήρθατε εσείς και έχετε στήσει πάρτι χειρότερο από αυτό της αφθονίας. Μοιράσετε 5 δισ. ευρώ σε 18 μήνες με κλειστούς διαγωνισμούς εν ονόματι της πανδημίας. Τα μοιράσατε σε επιχειρήσεις “αμορτισέρ”, μανάβικα, κουμπάρους, κολλητούς, εταιρείες που δημιουργήθηκαν 24ωρα πριν πάρουν τη δουλειά, πεθερές και συννυφάδες. Σε ένα πρωτοφανές πάρτι. Μοιράσατε δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ με μόνο κριτήριο το πόσο υπακούν στις εντολές τους Μαξίμου», τόνισε.

Είναι κρίμα να εκβιάζετε το δεξί χέρι του πρωθυπουργού από τον υπόδικο Φουρθιώτη

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα μηνύματα που δημοσίευσε νωρίτερα ο Μένιος Φουρθιώτης, τα οποία δείχνουν, σύμφωνα με εκείνον συνομιλίες με μέλη της κυβέρνησης αλλά και την παραδοχή του κ. Γεραπετρίτη ότι έχει συνομιλήσει μαζί του κάποιες φορές. «Έχετε στενές σχέσεις με έναν αστέρα της trash TV που κουβαλά περισσότερες από 30 εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. Επί των ημερών σας έγινε πρόσωπο επί των τιμών με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε». Αναφερόμενος στον κ. Γεραπετρίτη σημείωσε:

«Κρίμα και μόνο κρίμα για τον κ. καθηγητή. Κρίμα και ντροπή. Είναι πραγματικά θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός. Δεξί χέρι του πρωθυπουργού από έναν υπόδικο με αυτή τη διαδρομή. Είναι θλιβερό για την Δημοκρατία».

«Κύριε Μητσοτάκη κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου που η νύχτα διεισδύει στο Μαξίμου. Πώς γίνετε το δεξί σας χέρι να διαπραγματεύετε μαζί του για τις παρεμβάσεις της κυβέρνσης. Η μισή κυβέρνηση του κάνει delivery. Το γνωρίζατε όλο αυτό; Γνωρίζατε ότι τις μέρες που αντάλλαζε κλήσεις και sms με τη μισή κυβέρνηση».

Αντί να φύγει ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου, έφυγε ο Βρούτσης

«Γνωρίζατε ότι ενώ αντάλλαζε SMS με τη μισή κυβέρνηση ο κύριος αυτός έστησε 13 εταιρείες με νόμιμους εκπροσώπους να φέρονται αλλοδαπές από την Γεωργία; Εταιρείες βιτρίνα χωρίς δραστηριότητα και δηλώσεις προσωπικού για να λαμβάνει επιστρεπτέες προκαταβολές από την πανδημία. Σας ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης, που προσπάθησε να το σταματήσει; Και ο εν λόγω μπήκε με μπράβους μέσα στο υπουργείο. Μετά παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου.

Αν τα αγνοείται όλα αυτά κ. Μητσοτάκη εγώ θέλω να σας βοηθήσω και να σας πω τι γνωρίζουμε εμείς. Από τον Δεκέμβριο του 2020 ο ΕΦΚΑ αποστέλλει έγγραφο στο ΣΔΟΕ και στο ΣΕΠΕ για έρευνα αναφορικά με την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μία σειρά εταιρειών πίσω από τις οποίες υπάρχει το όνομα του κ. Φουρθιώτη και ελέγχονται αν λειτουργούν νόμιμα.

Από τις 13 εταιρείες έχουν πιστωθεί επιστρεπτέες προκαταβολές σε 11 από αυτές. Έχουν πιστωθεί το ποσό των 194.883 ευρώ και εγκρίθηκαν επιπλέον 56.000 ευρώ. Έχει διαβιβαστεί η έρευνα της Αστυνομίας στην οικονομική εισαγγελία; Για ποιο λόγο συνομιλούσατε μαζί του κ. Γεραπετρίτη; Τι σημαίνει το μήνυμα “μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάσετε»;

Βουλήπρόταση μομφήςΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρα