Πολιτική|30.01.2022 21:11

Μητσοτάκης: Έχρισε «ασφάλεια κυλικείου» τον βουλευτή Σπανάκη μετά το επεισόδιο Πολάκη - Γεωργιάδη

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Ασφάλεια»του κυλικείου της Βουλής έχρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Σπανάκη σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν νωρίτερα με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη και την ένταση που δημιουργήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος της Ολομέλειας ρωτήθηκε από τους παριστάμενους για το πηγαδάκι που στήθηκε στη Βουλή μετά το τέλος της ομιλίας του και είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα δεν υπάρχει πρωθυπουργός, μόνο Σπανάκης υπάρχει»! Μάλιστα, λίγο αργότερα τον χαρακτήρισε ως «ασφάλεια κυλικείου».

Νωρίτερα, μάλιστα, ο κ. Σπανάκης είχε σπεύσει να ενημερώσει για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κυλικείο της Βουλής, με τον ίδιο να περιγράφει γλαφυρά το περιστατικό!

To eπεισόδιο ανάμεσα σε Πολάκη και Γεωργιάδη

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στο κυλικείο της Βουλής ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Οι δύο βουλευτές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και τελικά επενέβη η φρουρά.

Ο Παύλος Πολάκης αρχικά πλησίασε προς το μέρος του κ. Γεωργιάδη και του είπε: «την Τρίτη που θα έρθω (εννοούσε στον Αναπτυξιακό Νόμο) να φοράς τσίγκινο». Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος σε πολύ έντονο ύφος:

Γεωργιάδης: «Θα σου τραβήξω αγωγή 1 εκατ. ευρώ αν δεν πεις συγγνώμη»

Πολάκης: «Αν μπορέσω θα ανασύρω την υπόθεσή σου από το αρχείο»

Γεωργιάδης: «Με απειλείς

Σε εκείνο το σημείο με τους δύο βουλευτές να έχουν έρθει πολύ κοντά και τις φωνές τους να ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής αναγκάστηκε να επέμβει η φρουρά αλλά και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης για να τους χωρίσουν.

ειδήσεις τώραΠαύλος ΠολάκηςΆδωνις ΓεωργιάδηςΚυριάκος Μητσοτάκης