Πολιτική|01.02.2022 12:00

Ραγκούσης: Αντιδημοκρατική ενέργεια η αφαίρεση του λόγου από τον Πολάκη

Newsroom

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τασούλας για το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ Πολάκη – Αθανασίου τη Δευτέρα στη Βουλή («δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως καταληψίας»), ο κ. Ραγκούσης, επεσήμανε πως «όσο η δεξιά δεν θα ξεχνά τι σημαίνει δεξιά τόσο ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει τι σημαίνει δεξιά , τι σημαίνει Novartis τι σημαίνει το σκάνδαλο του κουκουλώματος που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη σε αυτό τον τόπο».

«Δεν μπορεί να είναι να είναι ο ελέφαντας μέσα στο κτίριο και να κάνετε ότι δεν τον βλέπετε», είπε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στον Πρόεδρο της Βουλής πρωτοφανή αντιδημοκρατική ενέργεια του Χαράλαμπου Αθανασίου να αφαιρέσει τον λόγο από Έλληνα βουλευτή διότι διαφωνούσε με αυτά που έλεγε. 

Εξηγώντας γιατί ο κ. Πολάκης δεν ήταν εκτός θέματος, ο κ. Ραγκούσης είπε: «Ήταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης μιλώντας για τη Novartis έχοντας απέναντί του έναν υπουργό που κουνούσε το δάχτυλο όλο το προηγούμενο διάστημα; Είναι άσχετη η Novartis με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο; Είναι απολύτως σχετικό ζήτημα. Εάν η υπόθεση Novartis δεν είναι συναφές με το νομοσχέδιό σας δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο συναφές. Η Novartis είναι ένα σκάνδαλο από τα πιο ακραία για την ανηθικότητά σας. Έγινε μέσα στα Μνημόνια. Με τις παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα των καρκινοπαθών. Ένα νομοσχέδιο της Ελλάδας τι καλεί τα διεθνή επιχειρηματικά συμφέροντα να κάνουν; Να επενδύσουν. Πού; Σε μια χώρα που επιτρέπει μίζες την ώρα που της επιβάλλονται ποινές στις ΗΠΑ. Επί της ουσίας αυτό που έγινε χθες είναι απολύτως απαράδεκτο. Επίσης το θέμα για το οποίο έγινε και ερώτηση από εμάς. Γιατί τα κάνετε όλα τόσο δύσκολα κ. Γεωργιάδη; Γιατί δεν δίνετε σήμερα την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης που σας έχει ταλαιπωρήσει τόσο; Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει παραβίαση του κανονισμού, αλλά είχαμε παραβίαση του Συντάγματος για την ελευθερία της βούλησης του βουλευτή».