Γκάλοπ: Το 71% θα συνεχίσει να αποκαλεί «Σκόπια» τη Βόρεια Μακεδονία
NewsroomΤον αντίκτυπο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική κοινή γνώμη προσπαθεί να αποτυπώσει στην τελευταία της δημοσκόπηση η Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».
Στην ερώτηση «Εσείς προσωπικά πώς θα αποκαλείτε στο εξής τη γειτονική χώρα; Βόρεια Μακεδονία ή Σκόπια;» το 71% απαντά «Σκόπια» ενώ η πλειονότητα της κοινής γνώμης (69%) θεωρεί αρνητική εξέλιξη την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Παράλληλα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 12,1% (37,2% έναντι 25,1%, αντιστοίχως) στην εκτίμηση ψήφου, ενώ ανησυχητικά είναι τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 9,1%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6,1%. Το πιθανότερο σενάριο για την επόμενη Βουλή είναι να αποτελείται από πέντε κόμματα, προοπτική που «στραγγαλίζει» τους μικρότερους κομματικούς σχηματισμούς.
Ωστόσο, στην αξιολόγηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το 60% κρίνει αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι του 29% που τον κρίνει θετικά.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- «Οι αρχαιότεροι μηχανικοί της φύσης»: Πώς τα θαλάσσια σφουγγάρια θα μπορούσαν να καθαρίσουν τα λιμάνια
- Τίτλοι τέλους στην εφαρμογή Safe Bus - Οδηγοί της ΟΣΥ μετακινούνται μέχρι και στη Γραμματεία του πρωθυπουργού
- Το κρίσιμο όριο του 25%, οι πιθανές συνεργασίες του Σαμαρά και ο Ανδρουλάκης που βάζει στο κάδρο και τον Τσίπρα
- «Μονομαχία» με στόχο τη συσπείρωση δεξιών ψηφοφόρων: Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το pressing - Τι θα κάνει ο Σαμαράς