Πολιτική|07.02.2022 08:41

Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία - Μέτρα για τους χούλιγκαν

Newsroom

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη έχει κινητοποιήσει τις Αρχές και την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

«Χτενίζει» τις Λέσχες Φιλάθλων το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει τους αυστηρούς ελέγχους λειτουργίας των εκατοντάδων Λεσχών Φιλάθλων ανά την Επικράτεια, για την πιστή τήρηση όσων προβλέπει η νομοθεσία, επιβάλλοντας τις αυστηρότατες κυρώσεις όπου διαπιστώνεται η παραμικρή παράβαση. Εξάλλου, η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε σειρά επιχειρήσεων με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Πρόσθετα μέτρα

Πρόσφατα απαντώντας σε ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα λάβει κάποια μέτρα για τον έλεγχο των μελών των συνδέσμων, αξιοποιώντας και τα βήματα που έχουν εν τω μεταξύ γίνει όσον αφορά στην ψηφιοποίηση του κράτους και την εμπειρία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στην αναλυτική ανακοίνωση του κ.Αυγενάκη για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και εξήγησε: «Ό,τι παραπάνω χρειαστεί -γιατί είναι δυναμική αυτή προσπάθεια- θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε ή να ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές».

χούλιγκανΛευτέρης ΑυγενάκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΆλκης ΚαμπανόςΤάκης Θεοδωρικάκοςειδήσεις τώραοπαδική βίαΚώστας Τσιάρας