Πολιτική|08.02.2022 17:01

Τζάκρη: Σε λίγο οι νεκροί της πανδημίας θα φτάσουν αυτούς του εμφυλίου - Ανιστόρητη θέση αντέδρασε η ΝΔ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην αντεπίθεση βγαίνει η Νέα Δημοκρατία μετά την «εποποιία» του Σπήλιου Λιβανού, φέρνοντας στο προσκήνιο μια δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη. Η κυρία Τζάκρη μιλώντας από το βήμα της Βουλής τόνισε απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρηότι «σε λίγο οι νεκροί από την πανδημία θα ξεπεράσουν αυτούς του εμφυλίου».

Ο κ. Πλεύρης απάντησε καταγγέλλοντας ότι η κυρία Τζάκρη συνέκρινε την πανδημία με τους νεκρούς από τον εμφύλιο ενώ διερωτήθηκε μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει αντιπολίτευση! Τη σκυτάλη πήρε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι μια τέτοια σύγκριση είναι ανιστόρητη.

 Ολέθρια η στάση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία

«Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη δήλωση της κυρίας Τζάκρη, η οποία μέσα στη Βουλή των Ελλήνων συνέκρινε τον αριθμό των νεκρών του Εμφυλίου με αυτόν της πανδημία», ανέφερε η γαλάζια παράταξη προσθέτοντας ότι η σύγκριση αφενός είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα, αφετέρου υπενθυμίζει σε όλους την ολέθρια στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία: εκεί που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό.

«Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα διαρκές «όχι» σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της ενότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία. Και θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του», συμπλήρωσε η ΝΔ.

πανδημίαΘεοδώρα ΤζάκρηΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατία