Πολιτική|08.02.2022 19:48

Πλεύρης: Θα συνεχιστεί η διαδικασία για αποζημίωση του δημοσίου από τη Novartis

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη διαβεβαίωση ότι έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να αποζημιωθεί για την υπόθεση της Novartis προχώρησε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Να θυμίσουμε ότι σχετικό αίτημα είχε αρχικά απευθύνει προς το ΝΣΚ ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη ήδη υπάρχει σχετική πρόταση.

«Έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες για να αποζημιωθεί το δημόσιο από την Novartis και υπάρχει πρόταση από το ΝΣΚ», σημείωσε προσθέτοντας ότι θα ζητηθεί εκ μέρους της ελληνική πολιτείας παρουσία στις ΗΠΑ στη βάση απόφασης του Νιου Τζέρσι, η οποία «απευθύνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες για κλινικές δοκιμές ή συνταγογράφηση και ξεκαθαρίζει ότι αφορά γιατρούς.

«Αυτή τη δουλειά που δεν κάνατε 5 χρόνια εσείς ως κυβέρνηση θα το κάνουμε εμείς! Θα τα διεκδικήσουμε τα χρήματα στη βάση του σκανδάλου που είναι σκάνδαλο συνταγογράφησης για χρήματα σε γιατρούς και όχι στη στοχοποίηση 10 πολιτικών προσώπων που δικαιώνονται από τη δικαιοσύνη», είπε με νόημα.

NovartisΘάνος Πλεύρηςειδήσεις τώρασκάνδαλο Novartis