Τσίπρας: Έγνοια Μητσοτάκη η διασπάθιση του δημόσιου πλούτου
NewsroomΕπίσκεψη στον αγροτικό συνεταιρισμό «Αργολική γη» πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας όπου και είχε συζήτηση με αγρότες και παραγωγούς για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν από τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τις πρώτες ύλες στα αγροτικά εφόδια. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωσε: «Η τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους παραγωγούς σε όλη τη χώρα.
Τούτη την ώρα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα.
Αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος 5 και 6 φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα.
Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν.
Πρέπει άμεσα να αποφασιστεί η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς και επιδότηση ειδική προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος.
Ταυτόχρονα, ο ΕΛΓΑ οφείλει να κάνει άμεσα τους ελέγχους και να επισπεύσει τις αποζημιώσεις καθώς και να δημιουργηθούν προγράμματα ρευστότητας για τους παραγωγούς από την αναπτυξιακή τράπεζα για να μπορέσουν να σταθούν στις τρομακτικές δυσκολίες αυτού του χειμώνα και να κρατηθούν στην ύπαιθρο, να κρατήσουν υγιείς και ζωντανές τις παραγωγικές τους διαδικασίες. Αλλιώς θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα για την οικονομία της χώρας. Τεράστιο ζήτημα για την ύπαιθρο.
Αυτές οι προτάσεις, αυτά τα αναγκαία μέτρα όμως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς.
Έγνοια της είναι η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο. Έγνοια της είναι να διασπαθίσει το δημόσιο πλούτο σε ημέτερους. Γι' αυτό η λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος. Η λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, η προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής στον κόσμο της εργασίας».
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!