Πολιτική|14.02.2022 13:55

Χαλάρωση μέτρων δείχνει ο Οικονόμου: Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση

Αλέξανδρος Διαμάντης
Χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας έδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας πανευρωπαϊκά με τις χώρες μία - μία να καταργούν τα περιοριστικά μέτρα. «Την  Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή, και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που θα επιτρέψουν αυτή την χαλάρωση -κάτι τέτοιο δείχνει μέχρι τώρα η τάση σε βασικούς δείκτες-  η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει», είπε χαρακτηριστικά. 
Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τους δύο νεκρούς Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία εξέφρασε τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των νεκρών ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. «Η χώρα μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία.  Επιμένουμε και ελπίζουμε στην ειρηνική διευθέτηση της διαφοράς αυτής και σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε όσα γίνονται εκεί και όσα αφορούν τους Έλληνες ομογενείς», προσέθεσε ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους και τους εταίρους της, ωστόσο όπως είπε από την άλλη κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με όλους. 
Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια έτοιμη λύση για όλα, με λεφτά και προσλήψεις. «Αγνοεί την διεθνή πραγματικότητα, τις διαστάσεις και το βάθος των κρίσεων και γι αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται στο  ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αντιμετωπίσει την κρίση ή θα αλλάξει την πραγματικότητα αυτή», σημείωσε. 

Για ΕΦΚ: Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της χώρας

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ΕΦΚ ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αλλά δεν θα βάλει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της χώρας. «Η κυβέρνηση εφαρμόζει εδώ και πάρα πολύ καιρό μία πολιτική η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματος για όλους. Παράλληλα έχουμε μία πολύ ισχυρή πολιτική ανάσχεσης των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και από κει και πέρα η κυβέρνηση πάρα πολύ μετρημένα και μελετημένα σε ομάδες εξαιρετικά ευάλωτες, σχεδιάζει στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πιάσουν τόπο. Την ίδια στιγμή που οφείλουμε να ενισχύσουμε την κοινωνία,  δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική μας πολιτική την εκτέλεση του προϋπολογισμού», τόνισε. 
ΚορονοϊόςπανδημίαΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώραμέτρα