Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων - Έρχονται οι «δασοκομάντος»: Προσλήψεις 500 πυροσβεστών για στελέχωση της νέας υπηρεσίας
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΤην πρόσληψη 500 νέων πυροσβεστών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, θα συσταθούν οι Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.ΔΕ) ως ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες θα διαρθρωθούν σε εξι συνολικά υπηρεσίες σε διάφορες πόλεις της χώρας.
Αυτές θα στελεχών από 500 νέους πυροσβέστες και ειδικότερα 440 θέσεις πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και 60 ειδικότητας πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού.
Η πρόσληψη των πυροσβεστών θα γίνει με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και η θητεία τους θα είναι στα επτά έτη με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και σύμφωνα με τα οριζόμενα προσόντα (ηλικία, προυπηρεσία, κλπ). Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα μονιμοποίηση των πυροσβεστών μετά την ολοκλήρωση της επταετούς θητείας τους, καταλαμβάνοντας μόνιμες θέσεις της κατηγορίας και ειδικότητας για την οποία προσλήφθηκαν.
- Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
- Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κοινές πτήσεις κινεζικών και ρωσικών μαχητικών πάνω από το νησί
- «Τις δύο τις έβαλα εγώ, την άλλη ο φίλος μου»: H κυνική ομολογία του δράστη στο TikTok για το μαχαίρωμα στον 14χρονο