Πολιτική|16.02.2022 14:00

Κόντρα Σκουρλέτη - Γιαννακοπούλου: «Είστε Ελβετοί, άχρωμοι» - «Εσείς μας λέγατε Γερμανοτσολιάδες»

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Κόκκινο» χτύπησε το θερμόμετρο στη Βουλή, με την Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη να… διαφωνούν περί της ένστασης αντισυνταγματικότητας που είχε νωρίτερα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής, μέσω της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπου, Νάντιας Γιαννακοπούλου ψήφισε παρών στη διαδικασία, με την ίδια να καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει κριτική στην «ουσία του νομοσχεδίου κι όχι για τις εντυπώσεις»!

«Δεν χρειάζεται να εγείρουμε και ζητήματα συνταγματικής φύσης για να αναδειχθεί το λάθος της ουσίας των ρυθμίσεων. Ας αφήσουμε το Σύνταγμα ήσυχο», σημείωσε η κυρία Γιαννακοπούλου και προκειμένου να εξηγήσει τη θέση της προσέθεσε ότι «στο Κίνημα Αλλαγής έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιούν το Σύνταγμα με φειδώ».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση επικρίθηκε έντονα από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος χαρακτήρισε «Ελβετούς» το Κίνημα Αλλαγής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω στο ΚΙΝΑΛ ότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχαν οι πεδινοί, οι ορεινοί και τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και οι Ελβετοί, οι άχρωμοι». Απευθυνόμενος, επίσης, στο Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε ουσιαστικά ότι γίνονται ουρά της ΝΔ, τονίζοντας ότι με τη στάση αυτή «Κάνετε την καλύτερη πάσα στην ΝΔ».

Από την πλευρά της η κυρία Γιαννακοπούλου σήκωσε το γάντι υπογραμμίζοντας ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν δέχονται μαθήματα πολιτικής: ««Πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε εμάς δεν θα βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις! Θυμηθήκατε οψίμως τον ΑΣΕΠ του Αναστάση Πεπονή, ενώ πριν μας λέγατε ότι καταστρέψαμε τη χώρα όταν μας λέγατε Γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή». Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;», είπε απευθυνόμενη προς τον κ. Σκουρλέτη.

ΒουλήκυβέρνησηΝάντια ΓιαννακοπούλουΕΦΚΑΠάνος Σκουρλέτηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ