Πολιτική|17.02.2022 13:28

Οικονόμου για διερευνητικές με Τουρκία: Όλα αξιολογούνται - Προκλητική η συμπεριφορά της Άγκυρας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι επικείμενες διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και του Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μολονότι όπως ξεκαθάρισε προς στιγμήν το πρόγραμμα θα τηρηθεί κανονικά.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι στις προς στιγμήν στην κατεύθυνση αυτή.  Από την άλλη πάντα είμαστε υπέρ της επικοινωνίας και του διαλόγου αλλά δεν περνά απαρατήρητη η όξυνση από την πλευρά της Τουρκίας καθώς επίσης και τα εντελώς ανυπόστατα και παράλογα που οι τούρκοι αξιωματούχοι διατυπώνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι όλες οι προκλήσεις απαντώνται αμέσως όπως έκανε χθες ο Δένδιας στη Νορβηγία και  όπως κάνουν οι Έλληνες διπλωμάτες σε όλα τα fora. «Όλος ο κόσμος κατανοεί το αβάσιμο των τουρκικών ισχυρισμών και την αγνόηση του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας», συμπλήρωσε με νόημα.

Παράλληλά, άφησε αιχμές προς τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζοντας ότι η άμυνα της χώρας είναι προτεραιότητα και αυτοσκοπός και «πως όσοι δεν το συμμερίζονται οφείλουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους σύντομα».

Επανερχόμενος στην στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα επισήμανε ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και «η εξωτερική μας πολιτική εδράζεται πάντοτε σε τεκμηριωμένες θέσεις με βάση το διεθνές δίκαιο». «Η κυβέρνηση απαντά στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας επιλέγοντας το χρόνο και το εύρος και την ένταση της απάντησης αυτής. Και αυτή η εντεινόμενη συμπεριφορά της Άγκυρας αντανακλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κατάστασης στο εξωτερικό της και λόγω ότι η χώρα μας έχει ενισχύσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα», δήλωσε.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου διέψευσε ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να βρεθεί σε συγκέντρωση μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη. «Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση, άλλωστε οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι να αποφασίζουν που πάνε, τι λένε και τι κάνουν. Δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό», είπε και αναφέρθηκε στο άρθρο Καρτερού: « Το άρθρο το είδε η ντροπή και ντράπηκε, όπως πρέπει να ντρέπεται ο καθένας που λέει και υποστηρίζει τέτοια πράγματα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ρητορική μισούς και ύβρεων, σε αυτόν τον κατήφορο πολιτικού χουλιγκανισμού δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην τιμή του ρεύματος υπενθύμισε ότι η χώρα μας έχει την έκτη χαμηλότερη λιανική τιμή πώλησης.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος ΔένδιαςΓιάννης ΟικονόμουΤουρκίαειδήσεις τώρα