Πολιτική|17.02.2022 16:11

Live Streaming - Τσίπρας: Η ομιλία στη συζήτηση για τον ΕΦΚΑ

Newsroom

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, αυτή την ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον ΕΦΚΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη. «Αναρωτιέμαι στα επόμενα γενέθλια σας πόσες τούρτες θα χρειαστεί να κόψετε και πόσους ορόφους θα έχουν αυτές.  Διότι δεν είναι μονάχα οι ολυμπιακοί και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχατε στολίσει την τούρτα των γενεθλίων σας με τον εαυτό σας σε ρόλο Superman αλλά είναι και η ΔΕΗ είναι και o ΔΕΔΔΗΕ είναι και η ΛΑΡΚΟ είναι και η επικουρική ασφάλιση τώρα και ο ΕΦΚΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αποτυχημένη είναι η πολιτική που ακολουθείτε

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Χατζηδάκης δεν είναι ανίκανος, άχρηστος ή αποτυχημένος. «Αποτυχημένη είναι η πολιτική που με ευλάβεια ακολουθείτε. Είναι μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει αποτύχει σε συνθήκες κανονικότητας πόσο μάλλον σε συνθήκες κρίσης», υπογράμμισε και ρώτησε τον κ. Χατζηδάκη αν αισθάνεται ότι τα έκανε όλα καλά ειδικά με την ακρίβεια στο ρεύμα τι αισθάνεστε ότι πρέπει να δώσετε εξηγήσεις.

Λίγο αργότερα επιτέθηκε με ένταση στον επικεφαλής της ΔΕΗ, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «καθαρίζει» 360.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα χαρακτήρισε «κορόιδα» τους γαλάζιους βουλευτές που ενώ ο κ. Στάσσης παίρνει τέτοιο μισθό εκείνοι είναι απλά βουλευτές. «Είστε κορόιδα εσείς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  Δεν πήγατε κι εσείς να γίνεται γαλάζια golden boys και κάθεστε εδώ και παριστάνετε τους βουλευτές. 360.000 € καθαρίζει ο πρόεδρος της ΔΕΗ μαζί με τα μπόνους. Και γιατί να ιδρώσει αυτός ο κύριος αν τα βγάζει πέρα ο μέσος έλληνας που παίρνει 700 € και πρέπει να δώσει στην ΔΕΗ 600 ευρώ.  Στα παλιά του υποδήματα και στα δικά σας παλιά υποδήματα», σημείωσε.

 

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΕΦΚΑlive streamingειδήσεις τώραΒουλή