Πολιτική|22.02.2022 14:34

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

Newsroom

Ολοκληρώθηκε ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας που διεξήχθη σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα. Τώρα λαμβάνει χώρα γεύμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι διερευνητικές διεξήχθησαν στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε την Ελλάδα πως… εκπαιδεύει Κούρδους τρομοκράτες

Τι είχε πει ο Ερντογάν

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας σε δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε πως «εδώ και περίπου 7-8 μήνες, έχει δημιουργηθεί μια υποδομή που μεταφέρει προσωπικό στο στρατόπεδο του Λαυρίου, για να το εκπαιδεύει εκεί και στη συνέχεια να το στέλνει πίσω στο PKK και σε άλλες ομάδες στο βόρειο Ιράκ. Αυτό δεν ίσχυε μέχρι πριν από 7-8 μήνες. Ταυτοποιήσαμε τα ονόματα. Αυτά τα ονόματα τα αναφέραμε στην Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών. Είπαμε, "Αυτά τα ονόματα έχουν έρθει εκεί κι εκπαιδεύονται για το PKK. Αυτά είναι τα ονόματα", είπαμε. Υπάρχει κινητικότητα για αυτό το θέμα».

«Υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παρέμεινε ανενεργής στην ύπαιθρο, άρχισαν επιθέσεις και να αναλαμβάνουν δράση στις πόλεις. Αυτό προσπάθησαν να το κάνουν πολλές φορές στέλνοντάς τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin. Αυτές οι γραμμές είναι μπλοκαρισμένες. Όταν αυτές μπλοκαρίστηκαν, αυτή τη φορά άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Έχουν δύο σκέλη. Εκπαίδευση και αποστολή ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του στρατοπέδου του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα».

Τουρκίαειδήσεις τώραδιερευνητικές επαφές