Πολιτική|04.02.2019 21:53

Χρ. Βερναρδάκης: «Απομακρύνεται από τη σοσιαλδημοκρατία το ΚΙΝΑΛ» (pics)

Newsroom

Το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου-πολιτισμικό πορτρέτο» από τις εκδόσεις Πεδίο. 

Ομιλητές ήταν ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Ηλίας Νικολακόπουλος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υπουργός Επικρατείας, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ Χριστοφορος Βερναδάκης.

(Φωτογραφία: Εurokinissi.gr)

Ο τελευταίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το παλιό πεθαίνει και το νέο ακόμα δεν έχει γεννηθεί. Τα κόμματα θα περάσουν από πολύ μεγάλες αλλαγές. Μία ιστορική αλλαγή είναι η κρίση ταυτότητας της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως συμβαίνει στη Γερμανία. Πρέπει να επανεφεύρουμε την εκπροσώπηση του λαού μέσα από τα κόμματα». 

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, με σχόλιό της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο χώρος της προοδευτικής, αριστερής ή κεντροαριστερής παράταξης, νομίζω ότι αναδιατάσσεται».

Μάλιστα, χαρακτήρισε θετική τη διαδικασία αυτή, δεδομένου, όπως δήλωσε, «ότι πάντοτε, μπροστά σε νέα δεδομένα, η αίσθηση επιβίωσης ή η διεκδίκηση μιας καινούργιας θέσης, είναι φυσικό να προκύπτει για τους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν με ευθύνη και με προβληματισμό τα πολιτικά ζητήματα στη χώρα». 

(Φωτογραφία: Eurokinissi)

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Μυρσίνη ΖορμπάΧριστοφορος Βερναδάκηςβιβλίο