Πόλεμος Ουκρανία: Για 2 ομογενείς νεκρούς κάνει λόγο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών – Καταγγέλλει βομβαρδισμό από ρωσικό αεροσκάφος
NewsroomΓια 2 νεκρούς ομογενείς και άλλους έξι τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, στο χωριό Σαρτάνα της Ουκρανίας, κάνει λόγο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Το ΥΠΕΞ σε μια σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλει βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος, ενώ τονίζει πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα:
«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.
Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το live blog του ethnos.gr
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».
Οι πρώτες συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο όπως τις μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN
Το χωριό Σαρτάνα βρίσκεται λίγο έξω από τη Μαριούπολη, ενώ είναι πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Το είχε επισκεφτεί πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης