Πολιτική|01.03.2022 15:37

Βαρουφάκης: Tρέμω μήπως ο Πούτιν κάνει στο Κίεβο ό,τι στην Τσετσενία - «Yes Man» ο Μητσοτάκης

Newsroom

«Εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και παράλληλα υπογράμμισε ότι κανείς δεν του επέβαλε να εισβάλλει στην Ουκρανία, αλλά αυτή ήταν επιλογή του.

Παράλληλα τόνισε ότι «τρέμει και μόνο στην ιδέα» ο Ρώσος πρόεδρος να κάνει ό,τι και στην Τσετσενία. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τον χαρακτήρισε «Yes Man».

«Στην Υεμένη, στέλνετε στρατιωτικό υλικό στην Σαουδική Αραβία που επιδίδεται σε γενοκτονία κατά της Υεμένης. Στην Παλαιστίνη, παίρνετε το μέρος του σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία κράτους-απαρτχάιντ. Στο Ιράκ, ήσασταν με το μέρος των εισβολέων. Μαζορέτες ήσασταν κάθε Δυτικής εισβολής με τεράστιο δικό μας εθνικό κόστος, όπως στην Κύπρο, με 2 μέτρα και 2 σταθμά» ανέφερε.

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συμβουλεύσει τον πρόεδρο Ζελένσκι να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, απόσυρση τον ρωσικών στρατευμάτων υπό τον όρο της ουδετερότητας με εγγυητές Ρωσία και ΗΠΑ και όχι να εμμείνει στην ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.