Πολιτική|03.03.2022 07:17

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στην Ουκρανία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Βούλα Κεχαγιά

Μεταμεσονύχτια τηλεοπτική συνέντευξη θα δώσει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί εδώ και μερικές εβδομάδες κι έτσι από την Κουμουνδούρου δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως νωρίτερα σε κεντρικό δελτίο άλλου σταθμού θα δώσει συνέντευξη και ο πρωθυπουργός. Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Αντ1) εντάσσεται στην «επιχείρηση εξωστρέφειας» που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου μετρώντας αντιστρόφως προς το συνέδριο του κόμματος κι εκ των πραγμάτων αναμένεται να επικεντρωθεί και στα δραματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μάλιστα τη δυνατότητα να σχολιάσει - καθώς η συνέντευξη θα είναι ζωντανή - τα όσα θα έχει πει προηγουμένως ο κ. Μητσοτάκης (Alpha) και να περιγράψει και τη δική του θεώρηση για το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία για το οποίο ως γνωστόν έχει διατυπώσει την απερίφραστη καταδίκη του χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την αναθεωρητική λογική στην οποία βασίζονται οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες έτοιμος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί για τη στήριξη των ομογενών της Ουκρανίας προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και με τις Προξενικές αρχές σε Οδησσό και Μαριούπολη. Σε επικοινωνία που είχε με μέλη της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας τόνισε πως είναι υποχρέωσή μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής και την ειρήνη, καθώς και κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους ομογενείς, να σωθούν ζωές και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες.

Στην ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε πει πως ένας από τους στόχους της χώρας μας θα πρέπει να είναι η αλληλεγγύη σε όσους υποφέρουν από τη λαίλαπα του πόλεμο.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα στο γεγονός πως ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν τροπολογία της ευρωπαϊκής αριστεράς για τους Ρώσους ολιγάρχες: “Την ώρα που οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συκοφαντούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν ψήφισαν οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, από την πίσω πόρτα έδιναν συγχωροχάρτι στους Ρώσους ολιγάρχες.

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία της Ευρωομάδας της Αριστεράς να τους επιβληθούν κυρώσεις”επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑπόλεμοςΟυκρανίαΤσίπρας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική ΣυμμαχίαΡωσίαΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρα