Πολιτική|11.03.2022 07:18

Σε εκλογικό συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ - Τα μήνυματα Τσίπρα στο εσωτερικό και ψηφοφόρους

Βούλα Κεχαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα αναλάβει και πάλι τη βαριά ευθύνη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το έχει κάνει και θα το ξανακάνει είπε χθες κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία ο Αλέξης Τσίπρας την ίδια ώρα που η Κουμουνδούρου δημοσιοποιούσε το πρώτο βίντεο, τμήμα της καμπάνιας του κόμματος στο δρόμο προς το 3ο Συνέδριο.

Η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται - όπως εξηγεί - σε κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη, τον οποίο και καλεί να λάβει μέρος κάνοντας πραγματικότητα μέσα από την συμμετοχή του τις αναγκαίες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές. “Να δυναμώσει τη φωνή της Αριστεράς, της Προόδου, της Δημοκρατίας και να δυναμώσει τη δική του φωνή για μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή” όπως αναφέρεται στο τηλεοπτικό σποτ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ζητώντας από όσους πολίτες αντιλαμβάνονται ότι “δεν υπάρχει μέση οδός” να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει θέσει ήδη το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα εκτίμησε και χθες ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αποδράσει από τις ευθύνες του κι επανέλαβε ότι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η μόνη διέξοδος “για να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναστήσουμε στα πόδια της την κοινωνία, που κινδυνεύει με μία νέα λεηλασία. Προηγουμένως είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που τους τελευταίους οκτώ μήνες απλώς παρατηρεί το φαινόμενο της ακρίβειας για να επισημάνει πως αντί ο πρωθυπουργός να στέλνει επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας δήθεν να ρυθμιστεί το πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς, θα έπρεπε να εφαρμόσει μέτρα που ρυθμίζουν το πλαίσιο της εγχώριας αγοράς ενέργειας.

Όλα αυτά την ώρα που καταγράφεται νέα εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού στο 7,2% για τον μήνα Φεβρουάριο κατά μία μονάδα αυξημένη σε σχέση με τον Ιανουάριο. Οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης επεσήμαναν μάλιστα πως η πραγματική επίπτωση στην κοινωνία είναι πολλαπλάσια επιβαρυντική σε σχέση με τα νούμερα του πληθωρισμού γιατί απουσιάζει οποιαδήποτε δίχτυ προστασίας από την κυβέρνηση.

Ο δε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε πως ενώ οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μπόνους στον εαυτό τους ακόμη και 60.000 ευρώ. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ απαιτούνται δραστικά μέτρα όπως πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, φορολόγηση υπερκερδών και αναδιανομή τους στην κοινωνία, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΑλέξης Τσίπραςεκλογές