Πολιτική|11.03.2022 18:09

Τουρκία: Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μητσοτάκη και την συνάντηση με Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα στον τουρκικό Τύπο αποτελεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία την Κυριακή, και η επικείμενη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δημοσιεύματα από την Τουρκία σχολιάζουν σχετικά:

Σαμπάχ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Άγκυρα».

«H Τουρκία, χρησιμοποιεί τη μοναδική γεωπολιτική της θέση και έξυπνες μεθόδους διπλωματίας. Για παράδειγμα, εδώ και αρκετό καιρό, τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μητσοτάκης έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να κλείσει ραντεβού με τον Ερντογάν [sic]. Ο σημαντικότερος λόγος είναι αναμφίβολα το γεγονός ότι η Αθήνα, η οποία έχει αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ και έτσι ‘ώθησε πρόσφυγες στα τουρκικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων, δεν θα μπορέσει να λύσει αυτήν την κρίση χωρίς την Τουρκία. Ειδικά τώρα με τη νέα προσφυγική κρίση στην Ευρώπη που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Τουρκία είναι ένας παράγοντας που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στο τραπέζι για την ανθρωπιστική λύση αυτού του ζητήματος’».

Μιλλιέτ

«Νέες ισορροπίες, νέες συμμαχίες».

Εκφράζει την ελπίδα ότι η Ελλάδα, με την οποία η Τουρκία βιώνει μεγάλες εντάσεις, ειδικά στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, θα αποκομίσει θετικά μηνύματα από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη.

Σοζτζού

«Συγχώρα με αγαπημένη».

Υποστηρίζει ότι η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Π/Θ στην Τουρκία όπως και η πρόσφατη μετάβαση του Ισραηλινού Προέδρου Isaac Herzog ουσιαστικά υπαγορεύθηκαν από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο αναδιάταξης της διεθνούς ενεργειακής κονίστρας. [link]

Συμμετοχή ψευδομουφτή Κομοτηνής στο Φόρουμ Διπλωματίας Αττάλειας

Στο Φόρουμ Διπλωματίας Αττάλειας συμμετέχει ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ σύμφωνα με σημερινά tweets. Ειδικότερα, Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό twitter του Τ/ΥΦΥΠΕΞ Yavuz Selin K?ran η οποία αναφέρονται τα κάτωθι:

«”Μουφτή” Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ… Καλώς ήρθατε στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας…».

ΤουρκίαΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν