Πολιτική|13.03.2022 07:15

ΚΙΝΑΛ: Προετοιμάζονται για όλα τα… εκλογικά σενάρια – Κριτική με προτάσεις το δόγμα Ανδρουλάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Έτοιμοι για όλα τα… εκλογικά σενάρια εμφανίζονται στην Χαριλάου Τρικούπη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τονίζει σε όλα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να διατείνονται ότι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, όμως στο Κίνημα Αλλαγής αντιλαμβάνονται ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μάλιστα αυτές μπορεί να ποδηγετήσουν εξελίξεις στο εσωτερικό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του φέρονται να το έχουν διαμηνύσει και προς τους βουλευτές, τη στιγμή που στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανέβουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι. Τόσο για τα ζητήματα της οικονομίας όσο και γι αυτά της ενέργειας. Όχι όμως, όπως λένε, στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κριτική δίχως προτάσεις αλλά ακριβώς το αντίθετο: εποικοδομητικές προτάσεις σε συνδυασμό με αυστηρή κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση συνολικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη αναφορικά με την ενεργειακή κρίση. Όπως σημείωσε σε πρόσφατη δήλωση του η κυβέρνηση «κατάφερε να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που αύξησε την εξάρτηση της από φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της κρίσης». Όμως δεν έμεινε εκεί αλλά κατέθεσε και τη δική του πρόταση, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας για να περιοριστούν οι συνέπειες στις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο και την φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, με την επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη τους.

Ενώ και χθες ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την ανάγκη για την λήψη άμεσων μέτρων θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο ράλι των τιμών στα καύσιμα, στην ενέργεια και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. «Είναι αδιανόητο ο κ. Μητσοτάκης μέχρι χθες να μην μιλά για την κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας. Το κατάλαβε μετά από μήνες», τόνισε με νόημα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν το ΚΙΝΑΛ να ξεκινά… σκληρό ροκ απέναντι στη κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση στην Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν, δεδομένου ότι μόλις πριν από λίγες μήνες ο κ. Ανδρουλάκης βγήκε νικητής από τις εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο, το μεγάλο βάρος αναμένεται να πέσει το επόμενο διάστημα στον Βαγγέλη Αργύρη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων. Μια διαδικασία που μόνο εύκολη δεν είναι, αφού αφενός θα πρέπει να αναδειχτεί η ανανέωση που επικαλείται ο κ. Ανδρουλάκης αφετέρου στόχος δεν είναι να υπάρξουν αποκλεισμοί και βέβαια οι… γκρίνιες που είναι φυσικό επακόλουθο.

ειδήσεις τώραΚΙΝΑΛΚίνημα Αλλαγήςεκλογές