OPEN TV: Το μοναδικό κανάλι που έθεσε ερώτηση σε Τσίπρα - Ερντογάν (vid)
NewsroomΤο OPEN TV βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά τη μαραθώνια συνάντηση των δύο αρχηγών κρατών, ενώ ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσιγουρής ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που έθεσε ερώτηση στους δύο.
Ο Χρήστος Τσιγουρής έθεσε το ερώτημα κατά βάση στον Ελληνα Πρωθυπουργό για το αν και κατά πόσο ο χρόνος της επίσκεψης είναι στο σωστό timing
«Πιστεύω ότι δύο γειτονικές χώρες ιδίως όταν έχουν ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν οφείλουν να έχουν τακτικές συνομιλίες, ανοιχτά κανάλια συνεννόησης και ειδικότερα στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ λοιπόν ότι η κριτική που ενδεχομένως να ασκείται από ορισμένους οδηγεί σε τέλμα, αδράνεια και επικίνδυνους και ολισθηρούς δρόμους. Αν δεν είχαμε τακτική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν δεν θα είχαμε αποτρέψει κλιμακώσεις επικίνδυνες. Θεωρώ ευτυχές το γεγονός ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ μας», ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα.
«Σε λίγο καιρό θα έχουμε μία μεγάλη διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Θα συνοδευτώ από επιχειρηματίες και τότε θα συνάψουμε διάφορες συμφωνίες. Πρόκειται για μία Διάσκεψη Κορυφής. Οι πολιτικοί πρέπει να κερδίζουν φιλίες και φίλους και όχι εχθρότητες. Εμείς έτσι ασκούμε την πολιτική μας και έτσι θα συνεχίσουμε», σχολίασε ο πρόεδρος Ερντογάν.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Οι επίμονες εισηγησεις στον Μητσοτάκη για εκλογές, η έγνοια για τον έλεγχο της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο τουρίστας των κομμάτων και ο Τσίπρας με τους μητροπολίτες
- Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τον κυβερνητικό σχεδιασμό
- Ο πόλεμος του ενστίκτου: Γιατί δεν λειτουργεί η στρατηγική του Τραμπ στο Ιράν - Οι δύο επιλογές που του έχουν μείνει
- Η «Πολιτική Αλλαγή» στο ΠΑΣΟΚ, οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και το κλίμα ηρεμίας μέχρι την κάλπη