Πολιτική|15.03.2022 16:43

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Αρσένη για τις καταγγελίες της Κωνσταντίνας Αδάμου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόκκινο χτύπησε το θερμόμετρο την Τρίτη, 15 Μαρτίου, στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γιώργο Βλάχο και τον Κρίτωνα Αρσένη να κονταροχτυπιούνται. Αφορμή στάθηκε μια αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης για την αποχώρηση και τις καταγγελίας της πρώην βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κωνσταντίνας Αδάμου. Ο κ. Αρσένης, πάντως, σε πολύ έντονο ύφος βγήκε στην… αντεπίθεση καταλογίζοντας στη Νέα Δημοκρατία ότι είναι το κόμμα των pushbacks που σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες.

«Το να φεύγει ένας βουλευτής και ν’ ανεξαρτητοποιείται από κάποιο κόμμα συμβαίνει στη Βουλή. Αυτά όμως που λέει η κ. Αδάμου για το Μέρα25 και δεν έχω ακούσει καμία απάντηση ούτε από Γιάνη Βαρουφάκη ούτε από τον κ. Αρσένη που είναι τόσο πολύ ευαίσθητος», είπε ο Γεωργιάδης σχολιάζοντας την αποχώρηση της κ. Αδάμου και παράλληλα διάβασε κομμάτι από την επιστολή της πρώην βουλευτή του ΜεΡΑ25. Εστίασε στο σημείο που μιλά για τον Γ. Βαρουφάκη: : «Αφού θέλησε να κάνεις παιδιά να μείνεις σπίτι σου! Δεν είμαστε δώ για να γεννοβολάς εσύ! Εδώ μιλάμε για ισότητα και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων και ο κ Αρσένης που είναι τόσο  ευαίσθητος στο ότι η συνάδελφος σας καταγγέλλει ότι της κάνατε μπούλινγκ γιατί ήταν έγκυος έχετε δώσει απάντηση; Έχει περάσει στα ψηλά του κοινοβουλίου! Είναι ανατριχιαστικά πράγματα αυτά που ξεπερνάνε το όριο πολιτικής συμπεριφοράς και δείχνουν την υποκρισία της Αριστεράς».

Σηκώνοντας το  γάντι ο κ. Αρσένης που ήταν παρών στη συνεδρίαση στάθηκε στην αναφορά Γεωργιάδη ότι επί Γιώργου Παπανδρέου είχε… διοριστεί στην Ευρωβουλή. «Δεν θα αναφερθώ στον οχετό που εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης! Δεν έχω διοριστεί ποτέ, έχω εκλεγεί», είπε με τον πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργο Βλάχο να ρωτά : «Δεν εκλεγείτε ευρωβουλευτής με λίστα;». «Τι λέτε; Εκτελείτε χρέη προέδρου ή απαντάτε; Είναι διορισμός αυτό;», ανταπάντησε ο κ. Αρσένης με τον κ. Βλαχό να αναρωτιέται αν αυτό είναι εκλογή. «Προφανώς», σημείωσε ο κ Αρσένης με τον βουλευτή της ΝΔ να επιμένει: « Όταν είστε δεύτερος στη λίστα και βγάζει πέντε δεν είναι διορισμός αυτό». «Δηλαδή τους ευρωβουλευτές της ΝΔ τους ψήφισαν με σταυρό όταν υπήρχε λίστα; », διερωτήθηκε ο κ. Αρσένης και τελικά υποστήριξε ότι την  μισή του τότε αποζημίωση την έχει «μοιράσει σε κινήματα». Προσέθεσε ότι θεωρεί τιμή για το κοινοβούλιο αλλά και το κόμμα του να έχουν έγκυο στις τάξεις τους.

«Δέχομαι  κ. Αρσένη ότι πιστεύετε όσα είπατε! Το πρόβλημα είναι ότι η κ. Αδάμου έχει κάνει καταγγελίες! Το να λέει βουλευτής ότι ο Βαρουφάκης της έλεγε αυτά τα πράγματα, την εξύβριζε αφορά εσάς! Αν λέει ψέματα θα πρέπιε να την καταγγείλτε, δεν είναι συνηθισμένη διαφωνία, δεν είναι ο  Λαφαζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία απολυότανε  και έκανε τέτοια καταγγελία η εταιρία θα είχε σοβαρό πρόβλημα στο δικαστήριο επανήλθε ο Υπουργός Ανάπτυξης  και προσέθεσε ότι ο ίδιος σε κόμμα που θα συνέβαιναν αυτά δεν θα έμενε.

Δε θα δεχθούμε κριτική από ένα κόμμα που δεν έχει ντροπή να σκοτώνει παιδιά με επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

«Έχουν υπάρξει ανακοινώσεις. Από ένα κόμμα που δεν έχει ντροπή να σκοτώνει παιδιά με επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο δεν θα δεχθούμε και κριτική», απάντησε ο κ. Αρσένης προκαλώντας σάλο στην αίθουσα αλλά και την αντίδραση του Γ. Βλάχου: «Με τις υπερβολές που λέτε θα πατσίσουμε; Να είστε προσεκτικός σε αυτά που λέτε! Όταν απευθύνεστε στη ΝΔ θα είστε πιο προσεκτικός! Σας παρακαλώ πολύ! Αυτά που λέτε τα ακούνε και άλλοι και καταλαβαίνετε πόσο κακό κάνετε».

ΒουλήΆδωνις ΓεωργιάδηςΚρίτων ΑρσένηςΜέΡΑ25ειδήσεις τώρα