Πολιτική|15.03.2022 19:24

Επικό μπέρδεμα Σκυλακάκη στη Βουλή: Εισηγήθηκε στην Ολομέλεια τροπολογία που είχε κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε... λάθος αίθουσα του Κοινοβουλίου βρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης καθώς «μπερδεύτηκε» και αντί να εισηγηθεί την τροπολογία του σε νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών την εισηγήθηκε σε νομοσχέδιο για την ενιαία Αρχή Συμβάσεων που συζητούνταν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέβηκε κανονικά στο βήμα της Ολομέλειας εισηγήθηκε την τροπολογία και κατόπιν οι βουλευτές άρχισαν να ψάχνονται. Κι αυτό διότι δεν την… έβρισκαν. Μάλιστα, ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έχει κατατεθεί και δεν γίνεται να ψηφιστεί λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η σχετική ψηφοφορία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι δεν έχω δει το κείμενο της τροπολογία σας διότι δεν έχει κατατεθεί ακόμη ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι δε γίνεται να έρχεται τελευταία στιγμή ρύθμιση πριν λήξει η συνεδρίαση. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θ. Μπούρας επισήμανε ότι εκείνος έδωσε τον λόγο στον Υπουργό για να εξηγήσει την τροπολογία και ως εκ τούτου δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι δήθεν είχε κατατεθεί την τελευταία στιγμή.

Εκείνη την στιγμή ο Θ. Σκυλακάκης φέρεται να αντιλήφθηκε ότι κάτι ήταν… λάθος και ρώτησε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Θ. Μπούρας για τον ειδικό αριθμό της τροπολογία. Με τα πολλά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε καν η συγκεκριμένη τροπολογία αφού επρόκειτο να κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο που συζητούνταν σε άλλη επιτροπή της Βουλής. «Χίλια συγγνώμη, είναι στο ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών», υπογράμμισε εμφανώς σε δύσκολη θέση ο κ. Σκυλακάκης, με τον Θ. Μπούρα να σχολιάζει: «Δεν πειράζει, είναι χρήσιμη η παρουσία σας εδώ γιατί δώσατε κάποιες απαντήσεις».

ολομέλειαειδήσεις τώραΘεόδωρος ΣκυλακάκηςΒουλήτροπολογία