ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ
Newsroom«Τη στιγμή που νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν από τους λογαριασμούς του ρεύματος και ο τόπος βοά για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και άλλων παρόχων στις πλάτες των καταναλωτών, οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίζονται δημοσίως ως εκπρόσωποι των καρτέλ με γελοία επιχειρήματα και υπεκφυγές», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, «ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γαϊτάνης δήλωσε ότι αν μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, δεν θα προσφέρεται ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχουμε μπλακ άουτ». «Ο δε κ. Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, διαφώνησε ότι υπάρχει κερδοσκοπία και δήλωσε ότι δεν είναι το πρωτεύον να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», προστίθεται.
«Το συμπέρασμα είναι ένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ. Αντί να αξιοποιήσει τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά πολίτες και επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια, βάζει πλάτη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
- Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Έβλεπε τη σφαγή από το 1,5 μέτρο σαν σινεμά» - Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας
- Πώς ένα άστοχο σουτ οδήγησε στον εντοπισμό της σακούλας με τα ανθρώπινα οστά στην Κυψέλη
- «Είναι ζωντανός»: Σώθηκε χάρη σε συγκλονιστικό βίντεο που έστειλε μέσα από τα συντρίμμια μετά την κατάρρευση στο Νέο Δελχί
- Μα γιατί ήταν εκεί; Έπεσε σε STOP και μετά... πήγε να το ξηλώσει