Πολιτική|21.03.2022 16:43

ΜέΡΑ25: Κατέθεσε πρόταση νόμου για τη λογοκλοπή

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πρόταση νόμου για τη λογοκλοπή κατέθεσε στη Βουλή το ΜεΡΑ25 στον απόηχο των αποκαλύψεων για τη διδακτορική διατριβή του Γιώργου Πατούλη.

Πανευρωπαϊκό το φαινόμενο 

«Η δημοσιοποίηση καταγγελιών, στοιχείων και τεκμηρίων στον ημερήσιο τύπο για ενδεχόμενη εκτενή λογοκλοπή στο διδακτορικό του κ. Πατούλη (με απάντησή του για «λάσπη», «ψέμα», «συκοφαντία» και «σκοπιμότητα» στα εξαντλητικά τεκμήρια της φερόμενης απάτης) αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου.  Όχι μόνο αποτελεί η λογοκλοπή ένα τεράστιο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων, τόσο στο επίπεδο των φοιτητών όσο και στο επίπεδο των καθηγητών, όχι μόνο το συγκεκριμένο είδος απάτης εμφανίζεται και αλλού, όπως τις πανελλήνιες εξετάσεις το 2020: αλλά συναντάμε πανευρωπαϊκά το φαινόμενο του να επιδιώκουν πολιτικά πρόσωπα την απόκτηση διδακτορικού τίτλου για λόγους «κύρους», εξαπατώντας είτε με λογοκλοπή είτε με ghostwriting (δηλαδή, το να έχει γράψει τη διατριβή άλλο πρόσωπο)», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 φέρνει στη Βουλή πρόταση νόμου για την καταπολέμηση της λογοκλοπής και την υπαγωγή της στις διατάξεις του ποινικού κώδικα. Διαβάστε την πρόταση νόμου του ΜέΡΑ25 εδώ.

Γιώργος ΠατούληςΜέΡΑ25λογοκλοπήειδήσεις τώραΒουλή