Πολιτική|21.03.2022 22:11

Οικονόμου: Για λόγους υγείας ο Αχιλλέας Πατσούκας παρέμεινε στην Ελλάδα – Το ιστορικό της υπόθεσης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Εξηγήσεις για την υπόθεση με τον «ανταποκριτή» της ΕΡΤ στη Μόσχα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι μια ασθένεια του κ. Πατσούκα ήταν ο λόγος που δε βρισκόταν στη Μόσχα για να καλύψει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ προσέθεσε ότι είχε δοθεί εντολή να μην αναγράφεται πουθενά «ανταπόκριση από τη Μόσχα». Ωστόσο, όπως είπε, αυτό τηρούνταν πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπου γινόταν εκ παραδρομής.

Μιλώντας για το ιστορικό της πρόσληψης του κ. Πατσούκα υπογράμμισε ότι η θέση προκηρύχθηκε στις 11.12.2020 και υπήρξαν δύο υποψήφιοι, του κ. Πατσούκα κι άλλη μια, όπου ο εργαζόμενος είχε κι άλλη θέση στο δημόσιο. Τα χρήματα που θα λάμβανε ο κ. Πατσούκας ήταν 1800 μεικτά, περίπου δηλαδή 1200ευρώ καθαρά. « Στις 11.12.2020 υπήρξαν δύο υποψηφιότητες για τη θέση ανταποκριτή στη Μόσχα. Μία από τις υποψηφιότητες ήταν του κ. Πατσούκα, η οποία και τελικά επιλέχθηκε καθώς είχε τα προσόντα, ενώ η 2η υποψηφιότητα κατείχε άλλη θέση αμειβόμενη από το δημόσιο. Η σύμβαση που υπογράφηκε προέβλεπε μηνιαίο μισθό 1.800 ευρώ μεικτά (κάτω των 1.200 καθαρά)», τόνισε και αργότερα αναφέρθηκε στους λόγους που ο κ. Πατσούκας… μετέδιδε από την Κυψέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου η έκδοση της βίζας του ανταποκριτή καθυστερούσε, με αποτέλεσμα ο κ. Πατσούκας να παραμείνει στη Μόσχα έως τη λήξη της άδειας παραμονής και τελικά επέστρεψε αλλά όταν τελικά μετά από 10 μήνες πήρε τη βίζα, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον κράτησε στην Ελλάδα. «Ο κ. Πατσούκας τελικά παραιτήθηκε στις αρχές Μαρτίου. Την περίοδο που εργαζόταν στην ΕΡΤ είχε δοθεί εντολή ώστε να μην αναγράφεται ''ανταπόκριση από Μόσχα''. Η εντολή αυτή τηρήθηκε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, κατά τις οποίες εκ παραδρομής γράφηκε ότι ήταν εκεί», σημείωσε με νόημα ο κ. Οικονόμου.

Γιάννης ΟικονόμουΡωσίαΕΡΤειδήσεις τώραΟυκρανίαΜόσχαπόλεμος