Πολιτική|24.03.2022 13:23

Οικονόμου: Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα για την αποφυγή προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Έκτακτη σύσκεψη αναμένεται να λάβει χώρα τη Δευτέρα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντά προκειμένου να συζητηθούν οι ενδεχόμενες λύσεις εάν παρουσιαστούν ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Μάλιστα, όπως είπε η κυβέρνηση ήδη έχει ζητήσει να ενημερωθεί για τα αποθέματα συγκεκριμένων προϊόντων.

«Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και αντικείμενο θα είναι και το θέμα αποθεμάτων και των κινδύνων που θα αντιμετωπίσουμε. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να μην έχουμε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει οδηγία το πόρισμα της ΡΑΕ να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. «Η οδηγία είναι το συντομότερο δυνατό να έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία εκείνα που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τις παρεμβάσεις και τις οποίες μίλησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή χθες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας χαλάρωσης των μέτρων ξεκαθάρισε ότι «περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και αντίστοιχα θα πράξουμε».

Γιάννης Οικονόμουυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξηςενέργειαειδήσεις τώρα