Πολιτική|26.03.2022 11:00

Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Πότε θα μιλήσει στη Βουλή ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Newsroom

Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να απευθυνθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως τη Δευτέρα 28/3, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Σεργίι Σουτένκο θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για να οριστικοποιηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.

Ο  Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Μιλήσαμε για την ανθρωπιστική κατάσταση στις αποκλεισμένες πόλεις και τον ευχαρίστησα για την βοήθεια της χώρας του» ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Twitter. «Συζητήσαμε την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας», προσθέτει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα χτες,  κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ο κ. Ζελένσκι συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του Ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

ειδήσεις τώραΒουλήπόλεμοςΟυκρανίαΡωσίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒολοντιμίρ Ζελένσκι