Πολιτική|29.03.2022 12:14

Πόλεμος Ουκρανία: Ρώσος βουλευτής φόρεσε μπλουζάκι με «Ζ» σε Διακοινοβουλευτική Συνέλευση – Οργή Χαρακόπουλου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας που πραγματοποιήθηκε στην Teca Brera στο Μιλάνο.

Το t-shirt με το «Ζ» και η οργή του Χαρακόπουλου

Αφορμή στάθηκε η παρουσία ενός Ρώσου βουλευτή, ο οποίος εμφανίστηκε φορώντας μπλουζάκι στο οποίο αποτυπωνόταν το γράμμα «z», το οποίο και φέρουν τα τανκ και πολεμικά οχήματα των Ρώσων που συμμετέχουν στην εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μάξιμος Χαρακόπουλος στηλίτευσε την αμφίεση του Ρώσου βουλευτή και ζήτησε άμεσα την απομάκρυνσή του από τη συνεδρίαση ή την αλλαγή των ρούχων. Ο Ρώσος βουλευτής εν τέλει αποχώρησε με τον κ. Χαρακόπουλο να τονίζει ότι καθήκον όλων είναι η προάσπιση του κύρους του διεθνούς θεσμού των ορθοδόξων, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκονται σε πόλεμο δυο ιδρυτικά μέλη της ΔΣΟ, Ρωσία και Ουκρανία, δυο ομόδοξοι λαοί.

«Η Διεθνής μας Γραμματεία λαμβάνει χώρα στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, που δυστυχώς, απειλεί να υψώσει ένα νέο παραπέτασμα διχασμού της Ευρώπης, αλλά και του ορθοδόξου κόσμου», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

ΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώραπόλεμος