Πολιτική|30.03.2022 07:28

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Πάτρα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας – Έκτακτο σχέδιο για την ενεργειακή κρίση ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση

Βούλα Κεχαγιά

Στην Πάτρα περιοδεύει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των εξορμήσεών του στην περιφέρεια ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος στα μέσα Απριλίου.

Περιοδεία Τσίπρα στην Αχαΐα με φόντο την ακρίβεια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει εντατικά τις περιοδείες του γνωρίζοντας πως η επαφή του με τον κόσμο τον βοηθά στο να κατανοήσει καλύτερα τα προβλήματά του κι εκ των πραγμάτων να αναζητήσει διεξόδους για την επίλυσή τους.

Με το θέμα της ακρίβειας να κυριαρχεί, κάτι που αποτυπώνεται σαφέστατα και στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να ακούσει τον σφυγμό της κοινωνίας στην Αχαΐα και συνολικότερα της Δυτικής Ελλάδας (το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συνέντευξή του σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό) για να τονίσει και ο ίδιος ότι εκείνο που απαιτείται είναι ένα έκτακτο σχέδιο διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης, το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη τουλάχιστον δεν διαθέτει καθώς, όπως επαναλαμβάνει συνέχεια, κόπτεται μόνο για την εξυπηρέτηση συμφερόντων χωρίς να παρεμβαίνει στο ζήτημα της αισχροκέρδειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως είπε και χθες στην τηλεοπτική του συνέντευξη απευθύνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς που θα καλύπτει “από τα αριστερά της Αριστεράς έως το Κέντρο, το δημοκρατικό Κέντρο”. Διευκρίνισε δε ότι απευθύνεται και στους πολίτες που πίστεψαν στη ΝΔ και απογοητεύτηκαν και στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ “αποτελεί μία ηγεμονική δύναμη στο χώρο αυτό εδώ και δέκα χρόνια”.

Επί της ουσίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να περιφρουρήσει τον χώρο που έχει καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012  και να υπενθυμίσει ότι στον χώρο του κέντρου είναι αυτός που έχει την ηγεμονία παρά τις επιδιώξεις κάποιων κέντρων που επιθυμούν την απομείωση της πολιτικής του δύναμης.

Από τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα έγινε σαφές ότι απευθύνεται στους συνταξιούχους στους οποίους και υπενθυμίζει πώς εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (μόνο από την κατάργηση της λεγόμενης 13ης σύνταξης τούς στέρησε περίπου 3 δισ. ευρώ) αλλά συγχρόνως και στις νεότερες γενιές: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία νεανική δύναμη που παίρνει σε όλα τα exit polls και σε όλες τις δημοσκοπήσεις την πρωτιά στις νεανικές ηλικίες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι το μέλλον το αύριο του τόπου είναι οι άνθρωποι και σ’ αυτό πρέπει να επενδύσουμε” σημείωσε με την επισήμανση πως “πρέπει να δούμε κι αυτήν την πλευρά της κοινωνίας”.

ακρίβειαειδήσεις τώραΠάτραΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΑχαΐα