Πολιτική|31.03.2022 21:19

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - 83% ζητεί περισσότερα μέτρα για ακρίβεια

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

«Κλείνει η ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ενώ τον Φεβρουάριο η δημοσκόπηση της ίδια εταιρείας έδειχνε προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στα δύο κόμματα, τώρα η διαφορά έχει πέσει στις 8,5 μονάδες.

Την ίδια στιγμή 85% των πολιτών δηλώνουν πολύ ή αρκετά προβληματισμένοι από τις πρόσφατες ανατιμήσεις σε ενέργεια, προϊόντα και υπηρεσίες. Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ακρίβεια αποτελεί την μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται στη δεύτερή θέση ενώ ο κορονοϊός στην τρίτη.

Το 83% των συμμετεχόντων έχουν την άποψη ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ακρίβεια δεν είναι αρκετά και ζητεί περισσότερα.

Όσον αφορά στο ζήτημα των εκλογών το 45% θεωρεί προτιμότερο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το 2023 αφού η κυβέρνησή θα έχει συμπληρώσει 4ετία, ενώ το 30% θέλει εκλογές μέχρι φέτος το καλοκαίρι. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38% κρατώντας διαφορά 13 μονάδων από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο «κανένας» στη δεύτερη θέση με 25%.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση κλικάροντας στην gallery που ακολουθεί

Νέα ΔημοκρατίαακρίβειαεκλογέςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραδημοσκόπηση